อีเมล์หลอกลวง เรื่องได้รับมรดก

อีเมล์หลอกลวง เรื่องได้รับมรดก

ช่วงนี้ได้รับ อีเมล์หลอกลวง อยู่บ่อยๆ และมันก็เป็นข้อความเหมือนๆกันที่ส่งมาที่อีเมล์อื่นๆของเราด้วย..
ไม่ชอบ แต่ก็เริ่มจะชินแล้ว คือเห็นก็ปล่อยไว้หรือไม่ก็ลบทิ้งเลยถ้าไม่รีบจนเกินไป
แต่วันนี้เข้าเว็บกรมการกงสุล เจอข่าวเกี่ยวกับเรื่องพวกนี้ด้วยเลยหยิบมาฝากค่ะ

แก๊งตัมตุ๋นในแอฟริกาหลอกลวงว่าได้รับมรดกจำนวนมาก (26 กันยายน 2550)

สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงดาการ์ สาธารณรัฐเซเนกัล รายงานว่า เมื่อวันที่ 3 กันยายน 2550 ได้รับการติดต่อจากนักธุรกิจไทยรายหนึ่งขอให้ตรวจสอบข้อมูลบุคคลและธนาคารในเซเนกัล โดยแจ้งรายละเอียดว่า ตนเป็นผู้รับสิทธิในมรดกจำนวน 30 ล้านเหรียญสหรัฐฯ จากชาวเยอรมัน ซึ่งเปิดบัญชีไว้ที่ Bank of Africa ประเทศบูร์กินาฟาโซ  โดยทางธนาคารแนะนำให้ตนจ้างทนายความในประเทศบูร์กินาฟาโซเป็นผู้ดำเนินการแทน    ต่อมา นักธุรกิจไทยรายนี้ได้รับอีเมล์จากบุคคลซึ่งอ้างว่าเป็นเจ้าหน้าที่จาก Ministry of Security แจ้งว่า  ธนาคารและทนายความสมคบกันหลอกลวงตนเนื่องจากฝ่ายบริหารไม่ต้องการให้ตนได้รับเงินดังกล่าว และขอให้ติดต่อเรื่องนี้ผ่านทางธนาคาร Banque Centrale des Etats de L’Afrique de l’Quest – BCEAO  และส่งเงินผ่านช่องทางทางการทูต   นักธุรกิจไทยรายดังกล่าวไม่ทราบว่าเรื่องดังกล่าวจะจริงเท็จประการใดและเกรงว่าจะมีปัญหาถูกหลอกลวงอีก  จึงติดต่อขอให้สถานเอกอัครราชทูต ฯ ตรวจสอบเรื่องดังกล่าว  เนื่องจากตนได้จ่ายเงินเพื่อเป็นค่าดำเนินการต่าง ๆ ไปเป็นจำนวนมากแล้ว

โดยหลังจากสถานเอกอัครราชทูต ฯ ได้ตรวจสอบเอกสารต่างๆ กับเจ้าหน้าที่ที่เกี่ยวข้องแล้วพบว่าเป็นเอกสารปลอม  จึงได้แจ้งให้นักธุรกิจไทยรายนี้ทราบและแนะนำให้ยุติการติดต่อกับกลุ่มบุคคลดังกล่าวปัจจุบัน มีแก๊งตัมตุ๋นหลอกลวงอยู่ในทวีปแอฟริกาเป็นจำนวนมาก และได้พยายามสร้างเรื่องหลอกลวงให้ดูน่าเชื่อถือด้วยวิธีการต่าง ๆ  จึงขอเตือนให้คนไทยทั้งในประเทศไทยและที่พำนักอยู่ในต่างประเทศ อย่างได้หลงเชื่อตกเป็นเหยื่อของขบวนการ/แก๊งตัมตุ๋นในทวีปแอฟริกาดังกล่าว  มิฉะนั้น ท่านอาจจะต้องสูญเสียทรัพย์สินและไม่สามารถเรียกคืนกลับมาได้

ระวัง!! แก๊งต้มตุ๋นในทวีปแอฟริกา( 7 สิงหาคม 2550 )

สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงดาการ์ ได้รายงานว่า มีนักธุรกิจไทยรายหนึ่งถูกแก๊งต้มตุ๋นใน ประเทศเซเนกัลหลอกว่าต้องการลงทุนร่วมกับบริษัทของตนในประเทศไทย โดยจะโอนเงินเข้าบัญชีให้ แต่ขอให้นักธุรกิจไทยดังกล่าวประสานไปยังเจ้าหน้าที่ของธนาคารแห่งหนึ่งในเซเนกัล เพื่อเสียค่าดำเนินการเป็นจำนวน 15,780 USD (ประมาณ 528,472 บาท) เมื่อสถานเอกอัครราชทูตตรวจสอบเรื่องดังกล่าวแล้ว พบว่า มีสิ่งผิดปกติบางประการคือ บัตรประจำตัวของเจ้าหน้าที่ธนาคารดังกล่าวพิมพ์เป็นภาษาอังกฤษ ซึ่งมิใช่ภาษาฝรั่งเศสที่เป็นภาษาทางการที่ใช้ทั่วไปในประเทศเซเนกัลและได้ตรวจสอบกับธนาคารแล้วปรากฏว่า บุคคลที่อ้างว่าเป็นเจ้าหน้าที่ของธนาคารไม่มีตัวตน นอกจากนั้น เบอร์โทรศัพท์ ที่ให้ไว้เป็นเบอร์โทรศัพท์มือถือ โดยผู้รับสายมีลักษณะมีพิรุธและพยายามบ่ายเบี่ยง ซึ่งการต้มตุ๋น หลอกลวงทางธุรกิจ ในปัจจุบันได้มีการพัฒนาและเปลี่ยนแปลงโดยมีการดำเนินการลักษณะต่างๆที่มีหลากหลายรูปแบบยิ่งขึ้นในทวีปแอฟริกา โดยเฉพาะอย่างยิ่งในประเทศไนจีเรีย

ขอเตือนคนไทยโดยเฉพาะนักธุรกิจไทย ควรตรวจสอบข้อมูลชาวต่างชาติที่จะร่วม ลงทุนให้ดีก่อนดำเนินการธุรกรรมทางการเงินต่างๆ มิฉะนั้น ท่านอาจจะสูญเสียทรัพย์สิน และไม่สามารถเรียกกลับคืนได้

ที่มา: http://www.consular.go.th/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=105

แนะนำ ให้อ่านกระทู้เกี่ยวกับเรื่องนี้เพิ่มเติมค่ะ

เพิ่มเติมค่ะ แหล่งค้นข้อมูลเรื่องเกี่ยวกับการหลอกลวงรูปแบบต่างๆบนอินเตอร์เนต ได้ที่นี่ค่ะ

>>ขอบคุณทุกท่านที่มาช่วยกันแชร์นะคะ ตรงนี้จะเป็นข้อมูลเบื้องต้นให้คนที่ค้นหา พบเจอได้ด้วยค่ะ <<

41 Replies to “อีเมล์หลอกลวง เรื่องได้รับมรดก”

 1. ผมก็ได้รับเหมือนกัน เป็นผู้หญิง อายุ 24 ปี บอกว่าพ่อแม่ตายในสงคราม มีเงินฝากอยู่ 5ล้าน us สหรัสฐฯ ต้องการผู้จัดการมรดกเป็นคนไทย แต่ผมตรวจสอบก่อน จึงพบ ถือว่าผมโชคดีครับ ที่ไม่หลงกลพวกมัน คือให้โอนเงินให้เรา แล้วแบ่ง ๑๕% ถ้าเรายอมทำตามมัน

 2. มีพี่คนหนึ่งได้รับเหมือนคุณข้างบนนี้เลยครับ เป็นสาวซะด้วย เธอบอกอย่างนั้น และยังเอารูปให้ดูด้วย ในรูปนั้นแต่งตัวดีมาก ไม่น่าอับจนขนาดลี้ภัยสงคราม ผมก็รู้แล้วแหล่ะว่าพวกนี้หลอกลวง อยู่ ๆ จะเอาเงิน 5 ล้่านเหรียญใฝห้เราฟรี ๆ มีที่ไหน ใครที่พบก็อย่าไปอิลุงตุงนังกะัมันเลย ช่วยบอกข่าวให้คนที่รู้จักทราบ จะได้ไม่ตกเป็นเหยื่อดีที่สุดแล้วครับ

 3. CALVARY GREETINGS,

  YOUR PARTNER MISS. REJOICE KASSALA WHOM I KNOW SO
  WELL AND CAN DESCRIBE MOSTLY AMONG OTHER REFUGEES HERE IN MY CAMP.I AM AWARE OF THE STORIES WHICH SHE HAS TOLD YOU AND I HAVE
  FOLLOWED HER SITUATION EVER SINCE SHE STARTED CONTACTING YOU
  OVER THIS ISSUE.
  THANKS VERY MUCH FOR KIND INFORMATION TO MY OFFICE. I WANT TO LET YOU KNOW THAT THESE ARE REASONS WHY THIS YOUNG GIRL IS IN THIS
  SITUATION.
  AND THESE ARE REASONS WHY IT WAS YOU THAT SHE APPOINTED AS HER PARTNER WHEN THERE ARE LOTS OF PEOPLE IN THIS WORLD. GOD HAS REASONS WHY IT WAS LIKE THAT SO THAT BOTH OF YOU COULD HAVE THINGS IN COMMON BECAUSE IF NOT THIS PROBLEM, I THINK BOTH OF YOU COULD NOT KNOW EACH OTHER.
  I AM GIVEN YOU MY FULL SUPPORT ABOUT HELPING THIS YOUNG GIRL WHOM HAS BEEN PASSING HARD TIME AND DAYS HERE IN OUR REFUGEE.
  BUT I KEEP TELLING HER THAT JUST ONE DAY SHE WILL LEAVE THIS REFUGEE CAMP, AS IT WAS IN THE DAYS OF THE ISRAELITE IN THE HANDS OF THE EGYPTIANS. WHEN THE ISRAELITES WAS PASSING HARD DAYS IN EGYPT .
  GOD STOOD UP HIS INTERVENTIONS AND THE PEOPLE OF ISRAELITE HAVE THEIR FREEDOM.
  IN THIS REGARD, I SEE YOU AS HER MESSIAH TO THIS MATTER WHO CAN CHANGE HER LIFE TO GOOD.
  I USE MY POSITION TO ASK YOU TO FEEL FREE WITH THIS ASSISTANCE WHICH YOU PROMISED TO HER AND RENDER IT TO HER SO THAT AT THE END ALMIGHTY GOD WILL TAKE HIS GLORY BECAUSE GOD KNOWS ABOUT THIS PROBLEM AND HE ALLOWED IT TO HAPPEN SO THAT HIS WORD WILL BE COMPLETE AND COME TO PASS. REMEMBER, OUR LORD, HE ALLOWED SOME CERTAIN THINGS TO HAPPEN SO THAT HE MIGHT TASTE OUR FAITH.
  I WANT YOU TO BELIEVE BY THIS WORD AND IT WILL SURELY LEAD YOU THROUGH.
  AND I WANT TO ASSURE YOU THAT I WILL TAKE THIS PERSONALLY TO MAKE SURE THAT EVERYTHING GOES SUCCESSFULLY AND ON TIME TOO.
  SO NOW MISS REJOICE KASSALA NEED TO BE FREE FROM REFUGE CAMP FIRST THING TO BE DONE FOR HER IS TO DO HER INTERNATIONAL PASSPORT SO THAT SHE WILL HAVE THE FREEDOM OF HER OWN TO MEET WITH YOU IN YOUR COUNTRY BECAUSE AS A REFUGEE SHE NEEDS ONLY REFUGEE CLEARANCE CERTIFICATE AND INTERNATIONAL PASSPORT TO COME OVER AND MEET WITH YOU SINCE YOU ARE READY TO HELP HER SHE DON’T NEED VISA .I HAVE GONE TO EMBASSY AND ALSO IMMIGRATION SERVICE AND INQUIRED WHAT IT WILL COST TO GET NEW PASSPORT FOR HER WHICH WILL COST!

  PASSPORT COST =====================115 EUROS

  I EXPECT YOU TO SEND THE MONEY THROUGH WESTERN UNION MONEY TRANSFER WITH THE FOLLOWING INFORMATION–

  TRANSFER WITH THE FOLLOWING INFORMATION–
  NAME—–REVEREND FATHER SAMUEL GEORGE
  ADDRESS– NO 115 PASCELE EAGLISE
  COUNTRY: DAKAR SENEGAL.
  MOBILE PHONE–(00221-763391049)

  IMMEDIATELY YOU SEND THE MONEY,PLEASE TRY AND SEND THE INFORMATION OF THE PAYMENT.THANKS AND GOD BLESS YOU.
  ATTACH HERE IS A COPY OF MY INTERNATIONAL.
  YOURS IN HIS VINEYARD,
  REVEREND FATHER

 4. ตัวอย่างหนังสือ แกงหลอกหลวงที่ส่งมาให้คนไทย ให้ดู ว่าก่อนจะโอนเงินให้เรา มันจะให้เราโอนเงินไปให้มันก่อนครับ

  สวัสดี CALVARY,

  นางสาว พันธมิตร ของ คุณ. ดีใจ KASSALA ผู้ ที่ ฉัน รู้ ดังนั้น
  ดี และ สามารถ อธิบาย ส่วน ใหญ่ ผู้ ลี้ ภัย อื่น ใน ที่ นี่ ใน MY CAMP.I AM ทราบ แลกเปลี่ยน ซึ่ง เธอ บอก ว่า คุณ และ ฉัน
  ตาม สถานการณ์ ของ เธอ นับ ตั้งแต่ เธอ เริ่ม ต้น ติดต่อ คุณ
  มากกว่า นี้ ปัญหา.
  ขอบคุณ มาก ชนิด ข้อมูล MY OFFICE. ฉัน ต้องการ ให้ ท่าน ทราบ ว่า เหล่า นี้ เป็น สาเหตุ นี้ หนุ่ม สาว ที่ อยู่ ใน นี้
  สถานการณ์.
  และ เหล่า นี้ คือ สาเหตุ ก็ ว่า เธอ รับ แต่งตั้ง เป็น พันธมิตร ของ เธอ เมื่อ มี จำนวน มาก คน ใน โลก นี้. พระเจ้า จะ ได้ สาเหตุ ก็ ต้องการ เพื่อ ให้ ทั้ง สอง ช่วย ดี เหมือน กัน เพราะ ถ้า ไม่มี ปัญหา นี้ ที่ ฉัน คิด ว่า ทั้ง สอง ท่าน อาจ ไม่ ทราบ กัน.
  I AM ประทาน แก่ พวก ท่าน MY ครบ SUPPORT เกี่ยว กับ การ ช่วย นี้ หนุ่ม สาว ผู้ ได้ รับ การ ผ่าน ยาก เวลา และ วัน ที่ นี่ ใน ผู้ ลี้ ภัย ของ เรา.
  แต่ ฉัน ให้ เธอ บอก ว่า แค่ วัน นี้ เธอ จะ ออก ค่าย ผู้ ลี้ ภัย, ตาม เดิม ใน วัน ที่ ISRAELITE ใน มือ ของ EGYPTIANS. เมื่อ ISRAELITES ได้ ผ่าน ยาก วัน ใน อียิปต์.
  พระเจ้า ยืน ขึ้น ประกาศ INTERVENTIONS และ บุคคล ของ เขา ISRAELITE ของ พวก เขา จะ ได้ เสรีภาพ.
  ใน เรื่อง ผม เห็น คุณ เป็น ของ เธอ อั ล กับ เรื่อง นี้ ที่ สามารถ เปลี่ยนแปลง ชีวิต ของ เธอ ดี.
  ฉัน ใช้ MY สถานะ ที่ จะ ขอ ให้ คุณ โปรด กับ ความ ช่วยเหลือ ที่ คุณ สัญญา ไว้ กับ เธอ และ แสดง ให้ เธอ เพื่อ ให้ สุด ผู้ทรง อำนาจ พระเจ้า จะ แด่ พระเจ้า เพราะ เขา รู้ เกี่ยว กับ ปัญหา นี้ และ พระองค์ ทรง อนุญาต ให้ เกิด ขึ้น ดังนั้น ที่ พระ ดำรัส ของ พระองค์จะ ต้อง สมบูรณ์ และ เกิด ขึ้น. โปรด จำ ไว้ ว่า พระเจ้า ของ เรา พระองค์ ทรง อนุญาต ให้ บาง สิ่ง บาง ประการ เกิด ขึ้น เพื่อ ที่ พระองค์ จะ ทรง ลิ้ม รส ของ เรา ศรัทธา.
  ฉัน ต้องการ ให้ คุณ เชื่อ ตาม คำ นี้ แน่นอน และ จะ นำ คุณ ผ่าน.
  และ ฉัน ต้องการ มั่นใจ ว่า ฉัน จะ ใช้ ตัว นี้ เพื่อ ให้ แน่ใจ ว่า ทุก อย่าง ไป เรียบร้อย แล้ว และ เวลา เกินไป.
  ดังนั้น สมัคร นางสาว ดีใจ KASSALA ต้อง ปลอด จาก ค่าย FIRST คุ้มครอง สิ่ง ที่ จบเห่ เธอ คือ DO ของ เธอ ระหว่าง ประเทศ หนังสือเดินทาง เพื่อ ที่ นาง จะ มี เสรีภาพ ใน การ ของ เธอ เอง เพื่อ ให้ ตรง กับ กับ คุณ ไว้ ใน ประเทศ ของ คุณ เนื่องจาก เป็น ผู้ อพยพ ลี้ ภัย ที่ เธอ ต้องการ เท่านั้นกวาดล้าง CERTIFICATE และ ต่าง ประเทศ หนังสือเดินทาง มา มากกว่า และ พบ กับ คุณ เนื่องจาก คุณ พร้อม ที่ จะ ช่วยเหลือ เธอ เธอ ไม่ จำเป็น ต้อง VISA. ฉัน ได้ ไป ที่ สถาน ทูต และ ตรวจ คน เข้า เมือง และ สอบถาม สิ่ง ที่ จะ เสีย ค่า ใช้ จ่าย GET FOR NEW หนังสือเดินทาง ของ เธอ ซึ่ง จะ มี ค่า ใช้ จ่าย !

  หนังสือเดินทาง ค่า ใช้ จ่าย ===================== 115 ยูโร

  ฉัน ต้องการ ให้ คุณ ส่ง โอน เงิน ผ่าน ทาง Western Union เงิน กับ ข้อมูล ต่อ ไป นี้ –

  การ โอน พร้อม ด้วย ข้อมูล ต่อ ไป นี้ –
  จอ ร์ จ NAME – น่า เคารพ พ่อ SAMUEL
  ที่ อยู่-NO 115 PASCELE EAGLISE
  ประเทศ: ดาการ์ เซเนกัล.
  โทรศัพท์ มือ ถือ-(00221-763391049)

  ทันที ที่ คุณ ส่ง เงิน โปรด ลอง และ ส่ง ข้อมูล การ PAYMENT.THANKS และ พระเจ้า ให้ ศีล คุณ.
  แนบ นี่ คือ สำเนา MY อินเตอร์ เนชั่นแนล.
  ขอ แสดง ของ เขา ใน ไร่ องุ่น,
  พ่อ น่า นับถือ

 5. ขอบคุณที่เข้ามาแชร์ประสบการณ์นะคะ คุณภัท และคุณโดม

  ตอนนี้มีเรื่องหลอกลวงเกิดขึ้นอีกมากมายเลยค่ะ
  ล่าสุดคือจากการแฮคอีเมล(ขโมยบัญชีอีเมลของเรา)เอาไปใช้หลอกคนที่อยู่ใน address book ของเรา
  ด้วยการขอความเห็นใจและหลอกให้โอนเงินไปให้ ซึ่งกรณีนี้โอกาสเชื่อจะมากกว่าส่งอีเมลไปถึงคนที่ไม่รู้จัก
  และถ้าเราไม่ได้ตรวจสอบก่อนโอนเงิน ก็จะพลาดท่าเสียง่ายๆ อ่านเรื่องนี้ได้ที่นี่ค่ะ : ปัญหาที่ตามมาจากการถูกแฮค email

  ยังไงก็คงต้องระมัดระวังกันมากขึ้น แม้แต่ข้อมูลที่ส่งมาจากคนใกล้ตัว
  ก็ต้องตรวจสอบกันให้แน่ใจ ก่อนจะทำอะไรแบบรีบเร่งลงไป 🙂

 6. ผมก็เจอนะ เเม่สาวนักต้มตุ๋นคนนี้เธอส่งอีเมลมาให้ผม โดยผมได้รับอีเมลจากเธอผ่านทางเว็บไซต์
  หาเพื่อนเว็บหนึ่ง เธอบอกว่าเธอมีความสนใจในตัวผม อยากทำความรู้จักกับผม เธอเขียนมาเป็นภาษาไทย โดยอาศัยการแปลจาก google เพราะ สำนวนมันทะแม่งๆไม่เหมือนคนไทย ผมเลยรู้ว่าเธอไม่ช่ายคนไทยอย่างแน่นอน เธอบอกว่า เธออยู่ที่ค่ายผู้ลี้ภัย ในดาการ์ เซเนกัล และเธอก็ได้อีเมลตีต่อกลับไว้อีกด้วย เมลนี้ครับ เธอชื่อ Mirabel
  ตอนแรกผมก็งงๆ ว่าทำไมเขาถึงส่งมาทางเว็บไซต์ของคนไทย ลูกสาวผม เอะใจ…สังเกตุดูข้อมูลของหล่อนนั้น ยังไม่ผ่านการตรวจสอบของเว็บมาสเตอร์ ลูกสาวผมคิดว่า บางทีเธออาจจะไม่ใช่ตัวจริง และเธออาจจะมาหลอกลวง หรือต้องการข้อมูลอะไรบางอย่างจากเรา

  ในวันรุ่งขึ้นผมก็ให้ลูกสาวส่งอีเมลไปหาหล่อน เป็นภาษาอังกฤษ เพราะหล่อนสามารถสื่อสารภาษาอังกฤษได้ ปกติเเล้ว คนในประเทศเซเนกัลจะใช้ภาษาฝรั่งเศษ และเป็นมุสลิม
  ผมส่งจดหมายไปหาหล่อน ว่าผมยินดีที่ได้รู้จักกับหล่อน จากนั้นหล่อนก็ตอบจดหมายกลับมาหาผม
  โดยพูดเกี่ยวกับตัวเธอและครอบครัวเธอ เธอบอกว่า พ่อแม่ของเธอถูกฆ่าตาย ในระหว่างที่เกิดสงคครามในประเทศ หล่อนอยู่ตัวคนเดียว และหล่อนต้องการคู่ชีวิต หล่อนบอกให้ผมเขียนเเนะนำตัวให้เธอรู้จักบ้าง แล้วเธอก็ส่งรูปถ่ายมาด้วย 2 รูป เทอผิวคล้ำๆน่าตาดูดี
  (กว่าคนในประเทศเซเนกัลทั่วไป) เธอเขียนมาหาผมว่า

  Hello Dear,

  Am really happy in your reply to my mail. How was your day over there in your country, mine is fine over here in Dakar Senegal. Thanks for your mail, its really nice to hear from you. Like I said, my name is Miss Mirabel Paul Ernest. Am 23yrs single and never married, tall and fair in complexion, Good looking girl but very sharing, giving, caring and loving, above all God fearing, I’m from Ivory coast in west Africa and presently i am residing in the refugee camp here in Dakar Senegal as a result of the civil war that was fought in my country.

  My late father Dr .Paul Ernest was chairman managing director FAN INDUSTRIAL COMPANY LTD, in ivory coast and he is also the personal adviser to the former head of state before the rebels attacked our house one early morning killing my mother and my father. It was only me that is alive now and i managed to make my way to near by country Senegal where i am living now as a refugee. I would like to know more about you. Your likes and dislikes, your hobbies and what you are doing presently. I will tell you more about myself in my next mail, the attached here is my picture. Have a nice day, and God bless you as i wait to hear from you soonest.

  My best regards

  Mirabel Paul Ernest.

  คำพูดเธอฟังแล้วดูดีมาก จากนั้นผมก็ตอบจดหมายกลับไปหาเธอ
  ผมบอกกับเธอว่า ผมเคยแต่งงานแล้ว มีลูกสามคน เป็นเจ้าของกิจการเล็กๆในประเทศไทย
  เท่านั้นแหละครับ

  ผมก็เลยลองหาข้อมูลเกี่ยวกับประเทศนี้ดู ก็มาเจอบทความของพวกคุณ ทำให้ผมรู้ว่า เเม่สาวนักต้มตุ๋นคนนี้ ส่งอีเมลตามแผนกลยุทธ์หลอกลวงหนุ่มไทยเข้าให้ซะเเล้ว

  หลังจากที่ผมส่งอีเมลฉบับล่าสุดไปหาเธอ เธอยังไม่ตอบกลับมาเลยครับ
  เพราะผมบอกว่า ผมจน เธอคงคิดว่าผมคงไม่ใช่เหยื่ออันโอชะของเธอหรอก
  โชคดีไป…ที่ผมไม่ร่ำรวย เป็นหนุ่มโสด มีลูกตั้ง สามคน ใครละครับที่เค้าจะรักจริง ใช่ไหม๊ละครับ

  ผมก็ขอเตือนหนุ่มไทยหลายๆท่านไว้น่ะครับ บางทีที่ผู้หญิงใช้คำพูดหล่อนล้อมเราต่างๆนาๆ โดยเอาพระเจ้ามาอ้าง และอวยพรให้เรา อาจเป็นเพราะเธอกำลังจะหาผลประโยชน์จากเราก็เป็นไปได้ครับ

  จึงส่งความปราถนาดีไปยังทุกท่าน โดยให้ระวังอีเมลเเม่สาวนักต้มตุ๋นคนนี้กันโดยท่วนหน้านะครับ
  ถ้าผมไม่ได้ข้อมูลจากความเห็นข้างบนทุกๆท่าน ผมคงไม่รู้และอาจจะโดนหลอกก็ได้

  ขอบคุณมากครับ

 7. เคยโดยแล้วค่ะ อีเมลล์ทำนองแบบนี้ แบบเดียวกันเดะเลย แต่ของนิวนะ จะมีธนาคารระหว่างประเทศมาเกี่ยวข้องด้วย จอร์แดน แบ๊งค์ อยู่ที่ลอนดอน อังกฤษ และธนาคารจะเป็นคนโอนเงินให้ (โง่เชื่อเค้าด้วยนะคะ)เธอให้ที่อยู่ ชื่อเต็มของเรา บัตรประชาชน และเธอก็ให้เราติดต่อธนาคาร เธอให้เบอร์โทรศัพท์ที่อยู่ ชื่อผู้จัดการ ธนาคารของธนาคารแห่งนี้ด้วย (ข้อมูลนี้เธอขอเราตั้งแต่เมลล์ฉบับที่ 2 แล้ว) จำไม่ได้ว่าเบอร์อะไร แต่พอดี มีพี่สาวอยู่อังกฤษเลยคิดว่าเออ ..ข็อมูลนี้ธนาคารนี้ มันน่าจะมีจริง คงเป็นเรื่องจริงมั้ง เพราะรหัสประเทศอังกฤษ คือ +447 เพราะเล้วเวลานิวโทรไปหาพี่ก้ขึ้นต้นด้วยรหัส +447 นิวโทรไปเป็นเบอร์ผู้จัดการธนาคาร ชื่อ คลาร์ก เค้ารอนิว 2 วันแล้วค่ะ เธอบอกข้อมูลกับธนาคารไปว่า เธอหาผู้จัดการมรดกได้แล้ว คือ น้องนิวเองค่ะ เย้…ดีใจจังเลย อยู่ดีๆ ก็ได้เป็นผู้จัดการมรดกร้อยล้าน เราได้ส่วนแบ่งตั้ง 10% แน่ะ (น่าน) ยังไม่รู้ตัวอีกว่าจะโดนหลอก…. แล้วยัยแขกขาวที่น่าสงสาร ชีจะบอกให้โอนเงินเข้าไปหา สำนักงานทนายความอยู่ในเมือง ดาร์กา เซเนกัลนี่แหละ ซึ่งเป็นสำนักงานทนายความที่เธออาศัยอยู่ด้วย อีตาทนายความนี่นะเป็นคนดุแลชี ประมาณว่าดูแลผลประโยน์ ของนิวกับผู้ลี้ภัย ขอเอ่ยชื่อเธอคนนี้นะคะ เธอชื่อฟาร่าห์ มูฮัมเมด เมดี สวยมาก เป็นแขกขาว ชาวอีหร่าน พ่อแม่ตายพี่ชายก็ตายในสงคราม (ญาติเธอก็คงตายกันหมดมั้ง…เพราะไม่มีใครเป็นผู้จัดการมรดก 100 ล้านของเธอซักที ฮิฮิถือโอกาสแช่ง) แล้วเธอก็ต้องไปอยู่ในค่ายที่เซเนกัล มันเป็นไปได้มั้ยที่ ตัวเองมีญาติโกโหติกาอยู่อิหร่าน แต่ต้องไปตกระกำลำบากอยู่ที่แอฟริกา เธอบอกว่า ทันทีที่นิวโอนเงินไปค่าทนายความและค่าเอกสารที่จะส่งให้ธนาคาร ทั้งหมด จำนวน 465 ดอลล่า แล้วเงินจำนวน 3.2 ล้านดอลล่า ซึ่งเป็นมรดก ของพ่อเธอ ก็จะโอนเข้าบัญชีนิวทันที แต่ธนาคารที่ลอนดอน มันตรัสรู้ได้อย่างไรว่าบัญชีธนาคารนิวคือ หมายเลขอะไร ทั้งๆที่ตูก็ไม่เคยบอกมัน ขอบอกว่าตัวเองโง่มากค่ะ….โอนไปแล้ว 465 ดอลล่า เป็นเงินไทย 14,900 ค่าธรรมเนียม 1,500 บาท …..(โธ่เอ๊ยอ่านมาตั้งนาน ตูนึกว่ามันไม่โดน มีเสียงกระซิบข้างๆ ) แต่ประมาณว่ายังดวงดีอยู่ หรือไม่ก็คงเป็นวิญญาณของแม่นิวนั่นแหละที่คอยช่วยนิวไว้ หลังจากที่นิวโอนเงินวันศุกร์ เวลา บ่าย 2 โมง ก็มานั่งทำงานต่อ (ทำงานราชการ)ไม่รู้อะไรดลใจให้นิวไปเปิดเว็บกูเกิล แล้วก็หาข้อมูลเกี่ยวกับค่ายผู้ลี้ภัย ในเซเนกัล ทั้งๆ ที่ไม่เคยหาข้อมูลอะไรเกี่ยวกับเรื่องนี้เลย ….พอเปิดหาข้อมูลแล้วก็มาเจอข้อมูลของพวกพี่ ๆ ข้อความข้างบนนี้แหละค่ะ แว๊บแรกที่เห็นข้อมูลพวกแก๊งนี้นะคะ…. หัวใจนิวตกไปอยู่ที่ตาตุ่มเลย หน้ามันร้อนไปหมด เดินจะไม่ไหว พูดไม่ค่อยออก หัวใจเต้นแรงผิดปกติ อยากจะร้อง ก็ร้องไม่ออก หัวเราะให้ความโง่ของตัวเอง ก็ทำไม่ได้ เลยได้แต่เดินไปเดินมา นึกอยู่ในใจว่า เมื่อวานตูยังเป็นคนอยู่เลย วันนี้ตูเป็นควายซะแร้ว…เฮ้ย…ความรู้สึกนี้เหมือนตอนที่จับได้ว่าแฟนเอากิ๊กมานอนด้วยที่อพาร์ตเม้นเรย….แต่นิวก็โทรไปหาแฟนค่ะ เพราะแฟนรู้เรื่องนี้ตลอด ยัยฟาร่าห์ส่งเมลล์มาว่ากระไรนิวก็ไปบอกแฟนทุกครั้งไป….. นิวกับแฟนยังคิดเลย ว่าถ้าได้เงิน 10 ล้านมา นิวไจไปทำดูมๆ มัดใจแฟน จะทำสวยทั้งตัวเลย

  แฟนนิวเหรอ จะซื้อมอไซต์คันละ ล้านกว่าบาท แล้วก็ซื้อรถ นิสสันเซอร์ฟิโร่ มาดริฟ ให้ยางกระจุยเลย (เค้าอยากได้มานานแล้ว) เฮ้ยฝันกลางวัน…

  “ตัวเอง เค้าถูกหลอกอ่ะ …แฟนถาม…”ไปโง่ที่ไหนมาอีก” ตัวเองอย่าว่าเค้านะ …เค้าขอโทษเค้าผิดเอง ที่เค้าอยากได้เงิน เค้าโลภมากเอง…แฟนปลอบใจ….เออทีหลังก็จำเอาไว้อย่าไปเป็นควายที่ไหนอีก….ซึ้งมากค่ะกับคำปรอบโยน….

  ทันทีที่นิว คิดได้นิวก็พูดว่า…ตัวเองเราบอกตำรวจดีมั้ย….
  แฟนตอบว่า…..จะบ้าไง! เราโง่ไปโอนเงินให้เค้าเองนะ ไปแจ้งความ เค้าจะหัวเราะเราทั้งโรงพัก
  แล้วตัวเองจะให้เค้าทำไงล่ะ…..นิวถามแฟน

  ไปติดต่อธนาคารดูซิ มันยกเลิกได้มั้ยเงินที่เราโอนไปแล้วอ่ะ….นิวขับรถไปที่ธนาคารอย่างรวดเร็วเลย

  พี่คะๆ หนูขอยกเลิกการโอนเงินระหว่างประเทศ เมื่อกี้อะค่ะ

  ทำไมคะน้อง คือ คือ…(อ้อนึกออกแล้ว พูดในใจ) คือหนูบอกรหัสไปกับเพื่อนของน้องอ่ะค่ะ หนูกลัวว่า เค้าจะแอบไปเบิกเงินของนอ้องสาวหนูอ่ะคะ….

  แล้วคนรับใช่ชื่อที่โอนเงินมั้ยคะ …..นิวตอบ ไม่ใช่ค่ะ

  ไม่เป็นไรจะถึงเค้าจะเอารหัสเบิกเงินไป แต่ไม่ใช่ชื่อคนที่เราโอนเงินไปให้ ก็เบิกไม่ได้อยู๋ดี…อันนั้นหนูเข้าใจค่ะ แต่ตอนนี้ขอระงับการโอนเงินเร็วที่สุดเลยได้มั้ยคะ
  ทำไมคะน้อง คือ…มันเป้ฯแบบนี้อ่ะคะ..

  iur’vporv nben’ voiu rlir nvloekr;lua'[p’viu0tiplof”W[PMEIR
  iuv/tj b/ksdfio n’lop vldmgmhl;bppbifenn,flg/mosi8bi bla bla ……

  อ๋อพี่เข้าใจแล้ว….น้องถูกหลอกให้โอนเงินไปให้ใช่มั้ยคะ….

  ถุ ถุ ถุ ถูกต้องแล้วค่า….

  ได้ค่ะ แต่ต้องรอนะคะ หนูรอได้ค่ะ…
  แล้วค่าธรรมเนียมจะไม่ได้คืนนะคะ..

  ไม่เป็นไรค่ะ ขอให้ได้เงินคืน

  แล้วธนาคารก็จัดการทำธุระให้

  นิวก็เลยลบอกเค้าไปตรงๆ ว่าโอนแก๊งตุ้มตุ๋นหลอกเอาเงิน
  ธนาคารก็แปลกใจว่าทำไมวันนี้นิวไปโอนเงิน ซึ่งปกติจะไปรับเงินทพี่พี่สาวส่งมาจากอังกฤษเท่านั้น

  ธนาคารเค้าก็บอกว่า ….ในโลกนี้ไม่มีใครให้เงินเราสิบๆ ล้านง่ายขนาดนั้นหรอกจำไว้

 8. My Dear Friend,

  I am very happy to read the mail you send to me at(parejaestable.com) thanks for giving me your email address. How was your day over there in your country, mine is fine over here in Dakar Senegal. Thanks for your mail, its really nice to hear from you. I will really like to have a good relationship with you. I promise you all that makes up a defined and a refined LOVE, and i have a special reason why i decided to contact you. I decided to contact you, because of the urgency of my situation here.

  Like I said, my name is Miss Mirabel Paul Ernest. Am 23yrs single and never married, tall and fair in complexion, Good looking girl but very sharing, giving, caring and loving, above all God fearing, I’m from Liberia the only daughter of Late Dr. Paul Ernest, the then deputy minister of National Security under the leadership of president Charles Taylor who is now in exile after many innocent souls were killed. My father was killed of coup attempt accuse by government of Charles Taylor.

  I am constrained to contact you because of the maltreatment, I’m receiving from my step mother. She planned to take away all my late father’s treasury and properties from me, since the unexpected death of my beloved father. Meanwhile I wanted to escape to the Europe but she hide away my international passport and other valuable traveling documents.

  Luckily, she did not discover where i kept my father’s file which contains important documents. So, I decided to run to the refuge camp where I’m presently seeking asylum under the United Nations High Commission for the Refuge here in Dakar, Republic of Senegal. I wish to contact you personally for a long term business relationship and investment assistance in your country or any where you might recommend.

  My father of blessed memory deposited some amount of money in a leading bank which he used my name as the next of kin, the amount in question is! $7.5M (Seven Million five Hundred Thousand Dollars). However, I shall forward you with the necessary proofs on confirmation of your acceptance to assist me for the transfer and investment of the fund. As you will help me in an investment, I will also like to complete my studies when I will come over to you as I was in my 1st year in the university when the crisis started.

  It is my intention to compensate you with 15% of the total money for your services and kind assistance, while the balance shall be my investment capital. This is the reason why I decided to contact you. Please all communications should be through this email address only for confidential purposes. As soon as I receive your positive response showing your interest, I will put things into action immediately and will educate you more.

  In the light of the above, I shall appreciate an urgent message indicating your ability and willingness to handle this transaction sincerely. I am staying at the female hostel here in the refuge camp. Please, keep this transaction to your self only. Do not disclose it to any one till the fund is transferred to you. I promise you sincerity and honest over this our relationship.

  I expect your honest and earliest reply and i will like you to send me your more details. May God bless you as I wait to hear from you soon.

  Yours Love Sincerely,
  Miss Mirabel.

 9. เพิ่งจะโดนเหมือนกันตอบเมล์ไปเป็นครั้งที่2 พอเค้าพูดถึงเงิน6ล้านดอลล่า ก็เลยเปิดgoogle
  เกี่ยวกับค่ายลี้ภัยเซเนกัลดู โอแม่เจ้าแก๊งต้มตุ๋นจริง ๆ ความฝันพังทลาย ดีนะที่ดูข้อมูลซะก่อนแต่อย่างไรก็ไม่มีตังค์ให้เค้าหลอกได้หรอก แค่จะกินยังไม่มีเลย หลอกคุยไปเรื่อยๆดีแมะดูซิถ้าเราไม่บอกรายละเอียดเกี่ยวกับบัญชีของเราเค้าจะทำงัยต่อ

 10. โดนเหมือนกันเลยสด ๆ ร้อน ๆ ค่ะ แย่จังเนอะพวกนี้คอยแต่จะมานั่งหลอกลวงคนอื่น แต่โชคดีที่เราไม่ได้หลงกล แต่ทีแรกก็สงสารนึกว่าเรื่องจริง อยากจะช่วยเค้าเหมือนกันแต่ก็ไม่ได้ต้องการเงินของเค้า แต่พอไป ๆ มา ๆ บอกว่าเราจะได้รับเงินก้อนโตใครจะไปเชื่อ แล้วก็ไม่ได้อยากได้ เลยส่งกลับไปเพื่อที่จะติดต่อเจ้าหน้าที่ตำรวจให้ช่วยเหลือ ดูสิว่าจะตอบกลับมาว่ายัง

 11. Hello Dear,

  I am miss, Morine Lorna, 23 years old, a medical student, my father of blessed memory by name late Mr. Lorna Laboso who was the a manager with CNPC oil company at the Khartoum refinery in Sudan, was killed along side with my beloved mother and only brother. Our family house burnt down by the rebels during the last crisis in my country

  i am now writing you from Bobo-Dioulasso Burkina-Faso where i escaped through road, and now seeking asylum in a private charity organization under St Johns Church here in Bobo-Dioulasso Burkina-Faso, you can find more of my story through the following site on the netbbc news http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/6469857.stm

  So i am now in search of an honest and reliable person who will help to relocate me in any of the western world for a better life and to continue my studies, i have chosen to contact you after going through your profile and i believe you are a reliable person who will not let me down or betray my trust i know you may wonder why i am so soon telling you about all this, even without seeing or knowing you fully well, really something in me tells me that you are a good person and i guess i am not wrong.

  Briefly i will like to disclose little more about myself to you and see if you can help me to relocate to your country so as to continue with my studies and have a new life, and please this is a little secrete and i plead with you to keep it to yourself alone until everything is properly arranged and executed, then i will come over to join you in your country i have the sum of $9.4 Million as an inheritance from my late father which i will like to invest in your country with your help, the reason why i need your help is based on the instruction my late father gave to the bank to release the fund to me at the age of 23 through a foreigner who can help me to invest the fund wisely, i can not b able to make this claim because of my refugee status.

  This fund is deposited in my late father’s bank account with one of the banks here in Burkina-Faso and i am going to give you all the details / contact because i want the money to be transferred to your account before i come over to join you in your country, i need your urgent answer of your ability to handle this for me so that i will tell you the next step because i want to leave this refugee camp as soon as possible, life here is to me a hell, no love, no affection and no amenities, more importantly, i love my studies and here nothing is happening and people here are not friendly, i am really suffering in this place, it is too painful, but i hope with your help to transferring the fund in your account, i will have a better life to liveso kindly let me know your readiness to help me and i promise to always be nice and faithful to you i will send you send you a copy of mine photo as soon i receive our positive respond .

  thank you and God bless you

  sincerely yours,

  Morine Lorna.
  ผมก็กำลังจะโดนเหมือนกันตอนนี้กำลังดูอยู่ว่าเขาจะหลอกยังไง จะลองติดต่อดูว่าเขามีลูกเล่นอะไร ขอบคุณมากที่ให้ความรู้

 12. รู้สึกว่าจะโดนเหมือนกันนะคะ “อ้แบบเนี้ยอ่ะ-.-

  Hello my dearest one.
  How are you?.
  I believe that you’re doing good, please don `t be a surprise at this news.

  I am more than happy to answer reading today.My expensive as you said in my first mail
  my name is Matin Reachel lvory coast of West Africa I am now staying in a refugee camp in Dakar, Senegal, the result of a civil war going on in my country.
  I am 23 years girl 5’8 “tall.
  My father (Dr. William Matin) was a personal adviser to former head of state
  (Late Dr Robert GUEIYA) before the rebels attacked our house one early morning and killed him with his mother was only me that is alive and I managed to do so close to my country, Senegal, where I live now.

  Please I will like to know more about you. Their likes and dislikes and what you do now. when I read your mail today, gave me full of joy and happiness, and I hope you got an honest man and have been searching. Thanks again i will like to see you face to face at the earliest .. my dear i will like to be part of your life.

  Mine here is a little hot here in Dakar Senegal. In this refugee we are only allowed to leave only a few times a week. Its just like one staying in the prison and I hope with your help and grace of the gods, and will appear shortly.

  and has no relatives, which I can now go to all my relatives ran away in the middle of the war people, but I have now is Rev.David George, who is a pastor (Christ for all Churches) here in the refugees was very nice for me

  since I came here, but I’m not living with him, and I am leaving in a shelter for women, because the two refugee shelters for men to other women .. The pastor is the phone number (00221762996520) and will wait for a call in As soon as you receive this message if you call tell Pastor David George, who want to talk to me i will send to me at the hostel.

  Are here as refugees have no rights or powers to do anything to it money or whatever because it is against the law to country.I wants to return to the studio, because I only share my first year before the tragic accident which lead to my people in this situation now took place.

  Please listen to my late father’s statement of account and a death certificate here with me, who will send to you latter, because when he lived deposited some amount of money in a leading bank in Europe that used my name as next of kin, the amount is $ 6.5 million ($ 6,500,000).
  So i will like you to help me transfer this money into your account and from it you can send money for me to get my travel documents and air tickets to come to the meeting.

  Still the secret of people in a refugee here the only person who knows about this is because the priest is like a father to me. So in the light of above i will like to keep it for myself and not tell anyone about it and I am afraid of losing my life and money, if people become aware of this.

  I remember that I am giving all this information due to trust and deposited on you.I like honest and understanding people, truthful and vision of man, truth and honest and hard working. My favorite language is English but our language is French, but very fluently speak English.

  At the same time i will like you to call me to prove his honest and listen to my voice, and I also hear you. Have a nice day and read my messages careful.please treat this very urgent to secure my life.if are willing to help to quickly react and find all the information about the bank where the money was deposited
  Waiting to hear from you
  at the earliest.
  Regards ..
  Reachel
  ควรใช้วิจารณญาณในการรับชม

 13. Dearest ,

  How are you today, I hope everything is alright with you???

  I am pleased to receive your mail, I appreciate every word you said to me, and with tears of joy in my heart, I thank you and I promise I will live the rest of my life to appreciate your helping me

  Please I want to know more about you, like your real name, your country, your contact address, your picture etc. please I beg you with all my heart this is very important to me so that I will know whom I am communication with.

  I have attached my picture to you and I hope you will like it, I told our Rev Father everything about you and me, so he promised to allow me to access my email in his office, and you can also call me with this phone number 00226 76155238, please if really you want to help me, I want you first to call me so that we can talk, this is also very important to me

  I will forward all the information’s for the transfer to you immediately I receive your reply, I want you to understand now that I am trusting my life and all that my family willed to me into your hands, I hope you will not betray me or brake my heart because I have already passed through lots of pains since my family died, and I don’t want to go through it any more

  I will be expecting to hear from you as soon as possible with a copy of your picture.

  May God bless you

  Best regards

  Morine Lorna

  มันส่งมาอีกแล้วใครอ่านออกก็ดูเอานะครับ จะลองดูว่ามันจะหลอกให้เราโอนเงินให้มันตอนใหน

 14. ดาวน์โหลด
  ดูการแสดงภาพสไลด์ (1)|ดาวน์โหลดเป็น zip
  Dearest ,

  How are you today, I hope everything is alright with you???

  I am pleased to receive your mail, I appreciate every word you said to me, and with tears of joy in my heart, I thank you and I promise I will live the rest of my life to appreciate your helping me

  Please I want to know more about you, like your real name, your country, your contact address, your picture etc. please I beg you with all my heart this is very important to me so that I will know whom I am communication with.

  I have attached my picture to you and I hope you will like it, I told our Rev Father everything about you and me, so he promised to allow me to access my email in his office, and you can also call me with this phone number 00226 76155238, please if really you want to help me, I want you first to call me so that we can talk, this is also very important to me

  I will forward all the information’s for the transfer to you immediately I receive your reply, I want you to understand now that I am trusting my life and all that my family willed to me into your hands, I hope you will not betray me or brake my heart because I have already passed through lots of pains since my family died, and I don’t want to go through it any more

  I will be expecting to hear from you as soon as possible with a copy of your picture.

  May God bless you

  Best regards

  Morine Lorna

  ตามมาติดๆๆๆๆ อีกฉบับ

 15. โดนเหมื่อนกันค่ะเกิบจะเชื้อแต่ลองหาข้อมูลว่ามีจริงหรือไหมเข้าส่งมาให้แบบนี้ค่ะMyDearest
  วิธีที่คุณวันนี้ผมหวังว่าทุกอย่างเป็นไปด้วยดีสำหรับคุณ
  ผมตื่นเต้นมากเกี่ยวกับการตอบสนองของคุณที่โพสต์ของฉัน แต่ฉันต้องการจะไปอธิบายตำแหน่งของฉันและวิธีการที่คุณต้องช่วยฉันจากที่นี่
  ผม ส่งอีเมลจากสำนักงานของ Rev.Father ในค่ายผู้ลี้ภัยผมบอก Reverend.Father กับสถานการณ์ของผมและผม permmited ในการเข้าถึงอีเมลของฉันพร้อมกับคอมพิวเตอร์ของเธอที่นี่วันละสองครั้งใน ชีวิตของผู้ลี้ภัยในค่ายเป็นเรื่องยากมากสำหรับเรา น. 24 ปีเก่า

  ที่อยู่ค่ายคือ : พัสดุ Assainies Unite18 N 555, ดาการ์, เซเนกัล Hostel ตามลำดับจำนวน 14 ห้อง 8 หญิง Hostel : นี่คือพ่อ Rev สำนักงานโทรศัพท์ (221-7685-62089), กรุณาขอให้เมื่อคุณโทรนางสาวพร Kumah, จาก Côte d’Ivory เขาส่งผมไปรับสายของคุณ

  ผมจะขอบคุณ ถ้าคุณได้รับจากความทุกข์ยากนี้ผมยังต้องการให้คุณส่งฉันบางส่วนของรูปล่า สุดของคุณสำหรับผมที่จะขอบคุณมากขึ้นของความเมตตาของคุณกับผม

  โปรด ฟังให้ดีฉันมีคำสั่งของพ่อของปลายของฉันของบัญชีและใบมรณะบัตรที่นี่กับฉัน ฉันจะส่งอีกในภายหลังเพราะเมื่อเขาได้มีชีวิตอยู่เขาฝากผลรวมของเงินใน ธนาคารที่สำคัญในกรุงลอนดอน (Royal Bank of Scotland หมวด ) ที่เขาใช้ชื่อของฉันเป็นไปของญาติ, จำนวนเงิน

 16. ได้มาเหมือนกันค่ะ สองคนด้วย ชื่อ Lucy กับ Jennifer ยังคิดอยู่ว่าบางสำนวนนี้ทำไมมันคล้ายกันจัง ฉบับแรกก้อธรรมดา น่าสงสัย คือนึกว่ามันอยู่ใรค่ายลี้ภัยและไม่มีอะไรทำ และอยากหาเพื่อนคุย แต่ฉบัับที่สองนี่บอกว่าพ่อแม่ตาย ฝากเงินไว้ที่อื่น อย่างนั้น อย่างนี้ ชักแปลกๆแล้ว

  จะแก้เผ็ดยังไงดีเนี่ย ไอ้คนพวกนี้ ช่วยกันคิดหน่อยซิคะ ต้มมันกลับซะเลยดีกว่า..
  เดี๋ยวโม้มันดีกว่าว่าเป็นลูกนายก มีธุรกิจมากมายอ่ะ สามราถใช้บารมีพ่อช่วยมันได้ 555
  จริงแล้ว พ่อเป็นนายก อบต.ค่ะ อิอิ

 17. ถึอว่าเป็นการศึกษาละกันนะครับผมจะเอาตั้งแต่เริ่มแรกที่เค้าส่งมาให้ผมนะครับของจริงเลยนะ

  ชื่อที่เค้าใช้ Regina Steve ครั้งแรก
  สวัสดี

  ฉันชื่อเรจิน่าเป็นคุณได้อย่างไร คุณหวังว่าจะปรับและอยู่ในสภาพที่สมบูรณ์แบบของสุขภาพ ผม ไปถึงโปรไฟล์ของคุณในเว็บไซต์และฉันอ่านมันและเอา intersest ในนั้นถ้าคุณไม่ผมคิดทีจะต้องการให้คุณเขียนฉันที่อยู่อีเมลของฉันดังนั้น l นี้ที่สามารถส่งภาพของฉัน หวังว่าจะได้ยินจากคุณเร็ว ๆ นี้ผมจะรออีเมลของคุณเพราะฉันมีบางสิ่งบางอย่างที่สำคัญมากที่จะบอกคุณ กรุณาติดต่อเราได้โดยตรงเพื่อให้ l รู้จัก
  ฉันรอที่จะได้รับการตอบกลับจากคุณ
  ขอขอบคุณเรจินา

  สุดที่รักหนึ่งที่น่ารัก ครั้งที่สอง

  ขอขอบคุณสำหรับจดหมายของคุณเป็นไงบ้าง? l หวังว่าจะปรับขึ้นไปที่นั่นและฉันรู้ว่าพระเจ้าของฉันทำสิ่งที่มากขึ้นในชีวิตของคุณส่งคำอวยพรให้กับครอบครัวของฉันไปที่นั่น ชื่อของฉันคือเรจินาฉัน, 24 ปี แต่ อายุไม่สำคัญในความสัมพันธ์ที่แท้จริงดังนั้นฉัน Confortable กับอายุของฉันมาจากรวันดาในแอฟริกา 5.4ft สูงเป็นธรรมในผิวเดียวที่ฉันไม่เคยแต่งงานและปัจจุบันอาศัยอยู่ที่นี่ น. ในดาการ์เซเนกัลเป็นผลมาจาก สงครามกลางเมืองที่ต่อสู้ในประเทศของฉันเมื่อหลายปีก่อน

  พ่อ ของฉันดรปลาย Steve K Agbo เป็นกรรมการผู้จัดการของ น. gen Filter & Associates (จำกัด ) ในคิกาลีเป็นเมืองหลวงของรวันดาก่อนกบฏโจมตีบ้านหนึ่งของเราตอนเช้าและฆ่า แม่และพ่อของฉันในเลือดเย็นของฉัน มันเป็น เพียงฉันที่ยังมีชีวิตอยู่ในขณะนี้และฉันจัดการเพื่อให้วิธีของฉันไปที่ใกล้ โดยประเทศเซเนกัลที่ฉันจะกลับไปตอนนี้เป็นผู้ลี้ภัยภายใต้การดูแลพ่อตัดและ หมุนรอบฉันใช้คอมพิวเตอร์ของเขาในการส่งข้อความเหล่านี้เพื่อคุณ ฉันต้องการจะทราบข้อมูลเพิ่มเติมเกี่ยวกับคุณ ชอบและไม่ชอบงานอดิเรกของคุณและสิ่งที่คุณกำลังทำอยู่ในปัจจุบัน ฉันจะบอกคุณเกี่ยวกับตัวเองใน mail ถัดไปของฉัน ที่แนบมานี่คือภาพของฉัน ฉันยังจะต้องการเห็นของคุณในวันนี้!
  หวังที่จะได้ยินจากคุณเร็วที่สุด
  ตลอดไปขอแสดงความ L ves
  เรจิน่า … Kisssssss

  ครั้งล้าสุดครับ

  ขอ ขอบคุณสำหรับจดหมายของคุณเป็นอย่างไรในวันนี้ของคุณผมหวังดีมีเย็นนิด ๆ กว่าที่นี่ในดาการ์เซเนกัล. ในค่ายนี้เราจะได้รับอนุญาตเท่านั้นที่จะออกไปจากค่าย มันเหมือนหนึ่งอยู่ในคุกและผมหวังว่าโดยพระคุณของพระเจ้าฉันจะออกมาที่นี่เร็ว ๆ นี้ ฉันไม่ได้มีญาติพี่น้องขณะนี้ผู้ที่ฉันสามารถไปทั้งหมดญาติของฉันวิ่งหนีออกมาอยู่ตรงกลางของสงคราม

  คนเดียวที่ฉันมีตอนนี้คือคุณพ่อยอห์นเอวิลเลียมที่เป็นเจ้าอาวาสของ (คริสตจักรของพระคริสต์) ที่นี่ในค่าย เขา ได้รับอย่างดีกับผมตั้งแต่ผมมาที่นี่ แต่ผมไม่ได้อาศัยอยู่กับเขา แต่ฉันจะกลับไปในหอพักหญิงของค่ายเพราะมีสองโฮสเทล, หนึ่งสำหรับผู้ชายและอื่น ๆ สำหรับผู้หญิง
  เบอร์โทร 221767481740 พระคือคุณสามารถเรียกและบอกเขาว่าคุณต้องการที่จะพูดกับฉัน (เรจิน่าจากรวันดา) เขาจะส่งให้ผมในหอพัก ในฐานะผู้ลี้ภัยที่นี่ผมไม่มีสิทธิ์ใด ๆ หรือสิทธิ์ไว้เฉพาะสิ่งไม่ว่าจะเป็นเงินหรือสิ่งที่เคยเพราะเป็นการขัดต่อกฎหมายของประเทศนี้ ฉันต้องการที่จะกลับไปศึกษาของฉันเพราะฉันเพียงเข้าร่วมปีแรกก่อนที่จะเกิดเหตุน่าสลดใจที่ทำให้ฉันอยู่ในสถานการณ์นี้ในขณะนี้ ป้า ต้องการหัวใจของคุณทั้งหมดคือสิ่งที่ผมต้องการในชีวิตและถ้าคุณจะยังคงอยู่ ในคำพูดของคุณให้ฉัน belive คุณฉันฉันจะไม่เคยย้อนกลับไปในความรักที่จะอยู่ตลอดชีวิตของฉันกับคุณคน เดียวในโลกนี้

  โปรดฟังนี้โปรดเป็น ความลับเพียงฉันและ Reverend พระที่รู้เกี่ยวกับเรื่องนี้ผมมีใบมรณะบัตรพ่อสายของฉันได้ที่นี่กับฉันที่ ฉันจะส่งให้คุณหลังเพราะเมื่อเขาได้มีชีวิตอยู่เขาฝากจำนวนเงินบางส่วนใน ธนาคาร ชั้นนำที่นี่ใน senagal ซึ่งเขาใช้ชื่อของฉันเป็นไปของญาติ, จำนวนเงินในคำถามคือสามล้านเจ็ดแสนดอลลาร์สหรัฐฯ (US $ 3.700,000.00) ดัง นั้นฉันจะต้องการเงินที่จะโอนเข้าบัญชีธนาคารของคุณในนามของฉันและจากนั้น คุณสามารถส่งเงินให้ผมได้รับเอกสารการเดินทางของฉันและตั๋วเครื่องบินนี้มา เกินกว่าจะพบกับคุณในประเทศของคุณ

  ผมเก็บความลับให้คนนี้ในค่ายที่นี่, คนเดียวที่รู้เกี่ยวกับเรื่องนี้เป็น Reverend เพราะเขาเป็นเหมือนพ่อกับผม ดัง นั้นในแง่ของข้างต้นที่ผมจะต้องการให้คุณเก็บไว้เป็นความลับอย่างเคร่งครัด และให้กับตัวเองเท่านั้นและไม่ได้บอกให้ทุกคนให้ฉันกลัวการสูญเสียชีวิตและ เงินของฉันถ้าคนได้รับรู้เกี่ยวกับเรื่องนี้ ขึ้นเพื่อให้ผมทำให้คุณได้ข้อมูลทั้งหมดนี้เนื่องจากฉันเชื่อถือ deposed กับคุณ ผมชอบคนที่ซื่อสัตย์และเข้าใจความจริงและชายหรือหญิงของ visioni, ความจริงและทำงานหนัก ภาษาที่ฉันชอบคือภาษาอังกฤษ แต่ภาษาของเราเป็นภาษาฝรั่งเศส แต่ผมพูดภาษาอังกฤษได้คล่องมาก ในขณะที่ฉันจะต้องการให้คุณโทรหาฉันเหมือนที่ผมกล่าวว่าฉันมีจำนวนมากที่จะบอกคุณ มีวันที่ดีและคิดเกี่ยวกับฉัน
  กำลังรอที่จะได้ยินจากคุณเร็วที่สุด
  ขอแสดงความน่ารัก
  เรจิน่า … kisssssss

  แล้วจะเอามาให้ดูอีกนะครับ

 18. โดนเหมือนกันค่ะ ฉบับแรกบอกมาว่าอยากสนใจโปรไฟล์ของเราจากเว็บที่เราสมัครเรียนภาษาอังกฤษไว้ ยังสงสัยอยู่ว่าโปรไฟล์เราไม่มีข้อมูลอะไรที่น่าสนใจนอกจากอายุ เพศ แล้วก็คอร์สภาษาที่สมัครเรียน เราก็เข้าไปจะดูโปรไฟล์ของเขาบ้าง ปรากฏว่าล่าสุดที่เขาล็อกอินเข้ามาคือเดือนตุลา แต่เขาบอกเขาอ่านโปรไฟล์ของเราเมื่อวานนี้ (เดือน พ.ย.) ก็ทะแม่ง ๆ อยู่ เขาบอกอยากเป็นเพื่อน เราก็ตอบกลับไปว่ายินดีที่ได้รู้จัก และข้อความข้างล่างนี้คืออีเมล์ฉบับที่สองที่เขาส่งมา
  My dearest one,
  I am very happy to see your reply to my mail. How is your today? i hope fine. Mine is not good here. Dear please i would like you to think of me and my situation here , not just for fun or romantic affairs . Please i believe you are in a good position to help me out . I want you to be by my side and help me out of this condition , please. My name is Miss Susana Yake, I am 24 years old , single and never married. l am from Liberia in West Africa and presently l am residing in the church Orphanage home of St Louis Catholic Parish here in Dakar Senegal as a result of the civil war that was fought in my country some years ago . My late father Dr.James Yake was in politics and also he works contract for government , he supports the present government before the rebels attacked my family one early morning ,killing my father and my mother Stella with my two younger brothers.

  My dear it is only me who is alive now because i was in school where i was doing my first year in social science in the University of Liberia and l managed to run to a nearby country Senegal where l am staying now . In this the orphanage home , we are only allowed to go out of here only on few days of the weeks. It is just like one staying in the prison . I don’t have any relative now whom i can go to, all my relatives ran away in the middle of the war and the only person i have now is Rev.Peter Solomon who is a reverend father in St Louis Parish here. He has been very nice to me since i came here but i am not living with him , i am leaving in the woman’s hostel because we have two hostels, one for men the other for women . He is also the person who i use his computer to write to you because i help him type some documents for church services . The reverends Tel number is ( +221-763-471-091) if you call and tell him that you want to speak with me he will send for me in the hostel to answer your call .

  I want to go back to my studies because i was only in my first year in school before this happened .. Please listen to this , my late father when he was alive deposited ($6.5m) six million five hundred thousand united state’s dollar in a bank which he used my name as the next of kin and i have his statement of account and death certificate here with me . Please i will like you to help me transfer this money to your account in your country and from it you can send some money for me to get my traveling documents and air ticket to come over to meet with you in your country because i have nothing at hand with me here to make any movement or do any thing . I’m afraid of the enmity my father created back in my country when he was alive , that was also why i ran out to this place . I kept this secret other peoples here because i don’t want them to know who i am or what i have . The only person that knows about it is the Reverend because he is like a father to me .

  please because of this, i will like you to keep it to yourself and don’t tell it to anyone for i am afraid of loosing my life and the money if people gets to know about it . Remember i am telling you all this due to the trust i have in you , though we have not met in person .I like honest , understanding and God fearing people . My hobbies are music , reading ,writing and sports . I have attached my picture for you and i will also like to see yours .I will like to know more about you your name and address in full. My favorite language is English , though not very perfect . Meanwhile i will like you to call me like i said i have a lot to tell you. Have a nice day and think about me and my situation here please. Awaiting to hear from you soonest .
  Best wishes Susana Yake.

  เลยมา Search ดูว่าจะเป็นการหลอกลวงอะไรหรือเปล่า ก็พบ่ blog นี้ ขอบคุณเจ้าของบล็อกและเพื่อน ๆ ที่มาช่วยกันโพสต์ไว้ค่ะ

 19. am sooo very amazed by the email below,

  My dearest one,
  I am very happy to see your reply to my mail. How is your today? i hope fine. Mine is not good here. Dear please i would like you to think of me and my situation here , not just for fun or romantic affairs . Please i believe you are in a good position to help me out . I want you to be by my side and help me out of this condition , please. My name is Miss favor Yake, I am 24 years old , single and never married. l am from Liberia in West Africa and presently l am residing in the church Orphanage home of St Louis Catholic Parish here in Dakar Senegal as a result of the civil war that was fought in my country some years ago . My late father Dr.James Yake was in politics and also he works contract for government , he supports the present government before the rebels attacked my family one early morning ,killing my father and my mother Stella with my two younger brothers.

  My dear it is only me who is alive now because i was in school where i was doing my first year in social science in the University of Liberia and l managed to run to a nearby country Senegal where l am staying now . In this the orphanage home , we are only allowed to go out of here only on few days of the weeks. It is just like one staying in the prison . I don’t have any relative now whom i can go to, all my relatives ran away in the middle of the war and the only person i have now is Rev.Peter Solomon who is a reverend father in St Louis Parish here. He has been very nice to me since i came here but i am not living with him , i am leaving in the woman’s hostel because we have two hostels, one for men the other for women . He is also the person who i use his computer to write to you because i help him type some documents for church services . The reverends Tel number is ( +221-763-471-091) if you call and tell him that you want to speak with me he will send for me in the hostel to answer your call .

  I want to go back to my studies because i was only in my first year in school before this happened, Please listen to this , my late father when he was alive deposited ($6.5m) six million five hundred thousand united state’s dollar in a bank which he used my name as the next of kin and i have his statement of account and death certificate here with me . Please i will like you to help me transfer this money to your account in your country and from it you can send some money for me to get my traveling documents and air ticket to come over to meet with you in your country because i have nothing at hand with me here to make any movement or do any thing . I’m afraid of the enmity my father created back in my country when he was alive , that was also why i ran out to this place . I kept this secret other peoples here because i don’t want them to know who i am or what i have . The only person that knows about it is the Reverend father’s peter solomon because he is like a father to me .

  please because of this, i will like you to keep it to yourself and don’t tell it to anyone for i am afraid of loosing my life and the money if people gets to know about it . Remember i am telling you all this due to the trust i have in you , though we have not met in person .I like honest , understanding and God fearing people . My hobbies are music , reading ,writing and sports . I have attached my picture for you and i will also like to see yours .I will like to know more about you your name and address in full. My favorite language is English , though not very perfect . Meanwhile i will like you to call me like i said i have a lot to tell you. Have a nice day and think about me and my situation here please. Awaiting to hear from you soonest .
  Best wishes favor Yake.

  https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=5aa91a553e&view=att&th=12e0f6204b0ae2e0&attid=0.1&disp=inline&zw

 20. พี่น้องครับผมเป็นคนเชื่อคนง่ายแตแยังไม่โดนหลอก ผมก็ไดรับเมลสองบับแตกต่างกัน บับหนึ่งเป็นผู้อำนวยการใหญ่ฝ่ายประชาสัมพันธ์ของธนาคาร,อีกบับเป็นสาวตกอยู่ในฐานะผู้ลี้ภัยญาติโกโหติกาถูกฆ่าตายหมดมีมรดกฝากไว้ให้ ผมจึงมาฝากข้อความนี้ไว้เพื่เป็นอุทาหรณ์กับพี่ๆน้องๆพึงสังวรณ์ว่าของฟรีไม่มีในโลกจริง บับแรก::…. เขาสุ่มมาพูดว่าเขาป็นผู้อำนวยการใหญ่ฝ่ายประชาสัมพันธ์ของธนาคาร(เขาไม่บอกว่าธนาคารอะไร)บอกมีบัญชีที่ไม่มีการเคลื่อนไหวจึงอยากหาพันธมิตรชาวต่างชาติเพื่อรับมรดก $13,000,000.00 (ดอลล่าร์ฯ) โอนผ่านหมายเลขบัญชีธนาคารของเราจะแบ่งให้หากเราสนใจให้ตอบกลับจะแบ่งให้ 30% ผมตอบกลับไปๆมาๆให้เราเลือกสถานที่จะไรับการโอนเงินผมลองเลือกอมเริกาเขาตอบกลับมาว่าเขาได้คุยกับคนในวงในว่ามาเลเซียเป็นที่ที่ผมจะไปรับการโอนเงินผ่านบัญชีผมแล้วโอนมาบ้านเราแล้วไปเบิกแบ่งกันเป็นอัตราแลกเปลี่ยน เขาใช้เวลาทำเอกสารได้ไวมาและอนุมัติเร็ว ให้ผมนำเงินสดจำนวน $8,350.00 (ดอลล่าร์ฯ) เพื่อไปเสียค่าภาษีของรัฐบาล ด้วยความโง่ + บวกกับความซื่อของผม + ความงกของผม (อยากได้แต่ไม่อยากจ่าย)จึงย้อนตอบไปว่าผมไม่มีเงินสดมากเพียงพอจึงให้เขาโอนมาจ่ายให้ผมก่อนแล้วจะทำให้ เขาอ้างหลักธุรกิจไม่ยอมโอนมาแต่จะให้ผมไปจ่ายเงินสดให้ได้ ผมไม่อยากเป็นหนี้ใครเลยไม่ดิ้นรนหาไม่โอนมาอยู่เฉยๆ ผมมีข้อสังเกตุว่าทำไมเราเลือกที่เดินทางไปอเมริกาแล้วตอบเราให้ไปที่มาเลเซีย และถ้าเป็นเงินที่เขาจะได้จริงๆค่าเดินทางและภาษีรัฐบาลทำไมไม่โอนมาให้เราผลประโยชน์ของเขา,,,,,,,,บับสอง::…. เหมือนกับพี่ๆได้โพลส์ลงมาแล้ว ไม่อธิบายมาก เธอเป็นชาวแฟริกาติดอยู่ในค่ายผู้ลี้ภัย เขาพูดมาน่าสงสารครับมีเงินเป็นมรดกของพ่อปลายสายของเขา 6,500,000.00 (ดอลล่าร์ฯเหมือนกัน)ไม่สามารถำทำธุระกรรมทางการเงินได้จึงหาพันธมิตรต่างชาติ (เขาบอกตามกฏหมายประเทศเขา)เพื่อหาผู้จัดการมรดกแล้วจะเดินทางมหาเรา ให้เราติดต่อธนาคารและทนายความสุดท้ายให้ช่วยจ่ายค่าทนายเพื่อขอเอาเอกสารจากศาลเพื่อยืนให้กับธนาคาร เป็นหลักฐานยืนยันว่าจะโอนเงินเข้าบัญชีเราโดยทันที เขาขอข้อมูลส่วนบุคลของผมผมให้เขาไปหมดแม้กระทั้งหมายเลขบัญชีมีเงิอยู่สามบาทไทยไม่มีเงินให้เขาไปทำข้อมูลอย่างอื่นหรอกผมก็เหมือนเดิมให้เขาจ่ายให้ก่อนเขาไม่ยอมผมก็ไม่จ่ายเพราะผลประโยชน์ของเขาเอง ผมขอสุรป ให้ทุกคนได้ทราบสองเรื่องเพียงเท่านี้ หวังว่าคงเป็นอุทธาหรณืได้บ้างกันถูกหลอกเราคนบ้านเดียวกันมีอะไรมาแลกเปลี่ยน และปรึกษากันดีที่สุดจะได้ไม่เสียเปรียบคนต่างชาติ คนไทยเราฉลาดกว่าเขาเยอะแต่เราอยากรวยแบบไม่ต้องลงทุนมากหวังสบายจับเสือมือเปล่าเพราะบ้านเรามีฐานะปานกลางมาก ดีที่ผมไม่โดนผมเป็นคนชั่งสังเกตุหน่อยจึงไม่ยอมเสีย

 21. 10 jun 2011
  ผมได้รับเมลล์เช่นกันครับ แต่ต้องขอขอบคุณ GOOGLE
  ที่ทำให้ค้นหาข้อมูลได้เยอะมาก โดยเฉพาะในเวบ(กฎหมายผู้ลี้ภัยเซเนกัล)มีตัวอย่างเยอะมาก ขอคุณครับ

 22. เพิ่งเกิดเหตุเลยค่ะ เขาเขียนเป็นโน๊ตในหน้าท่องเที่ยวของเรา แล้วขอให้ตอบกลับทาง e-mail ของเราเท่านั้น จากนั้นก็ได้รับจดหมายแนะนำตัวว่าพ่อแม่ตาย ยังไม่ได้ตอบกลับเพราะมันขึ้นต้นหวานไปนิด my dearest เขาไว้ใช้เรียกคนสนิทสนม รักกันนี่ แต่ก็สงสารเค้านะ เชื่ออีกต่างหาก 555

  ก็ไม่ได้ตอบกลับทันที ทิ้งไว้ 1 วัน ไปเลือกตั้งและทำบุญถวายเทียนพรรษา บุญมาทันทีเลยค่ะ เช็คกับ google ที่ชื่อเมือง dakar senegal แค่นั้น แจ่มชัดทันตา

  ตอนแรกคิดว่าจะส่งจดหมายกลับไปโดยใช้จดหมายเรื่องมรดกอุปโลกที่เค้าส่งให้คนอื่น อยากรู้เค้าจะว่าไง แต่คิดไปมันเสียเวลาโดยใช่เหตุ มันอาชีพของเค้า เค้าคงไม่รู้สึกสะดุ้งสะเทือนหรอก

  ขอบคุณ google กับ ทุกท่านนะคะที่มีน้ำใจมาเตือนท่านอื่น และได้โพสต์เรื่องนี้ไว้ ทั้งที่นี่และที่ dek-d

  ขอให้ทุกท่านร่ำรวย มีเงินทองมากกว่าที่เค้าเสนอมาอีกสัก 100 เท่านะคะ สาธุ

 23. Hello dearest one.
  How are you today?.
  I believe you are doing well, please don`t be surprise about this message.

  I am more than happy reading your reply today,My dear like i told you in my first mail,
  my name is sonia Matine from lvory coast in west Africa Presently i am residing in the refugee camp here in Dakar Senegal as a result of the civil war going on in my country.
  I am 23 years old girl 5’8″ tall.
  My father( DR WILLIAM MATINE ) was the personal adviser to the former head of state
  ( Late DR ROBERT GUEIYA ) before the rebels attacked our house one early morning and killed him alongside with my mother It is only me that is alive now and i managed to make my way to a near by country Senegal where i am living now.

  Please I will like to know more about you. Your likes and dislikes and what you are doing presently. when i read your mail today is give me full joy and happiness,i hope i have gotten the honest person which i have been searching. thank you once again i will like to see you face to face soonest ..my dear i will like to be part of your life .

  Mine here is a little bit hot over here in Dakar Senegal. In this refugee we are only allowed to go out only some times in a week. Its just like one staying in the prison and i hope with your help and by Gods grace i will come out here soon.

  i don’t have any relatives now whom i can go to all my relatives ran away in the middle of the war the only person i have now is Rev.David George who is the pastor of the (Christ for all Churches) here in the refugee he has been very nice to me

  since i came here but i am not living with him rather i am leaving in the women’s hostel because the refugee have two hostels one for men the other for women..The PASTOR Tel number is (+221 774874960 ) i will being waiting for your call as soon as you received this message ;if you call tell PASTOR DAVID GEORGE that you want to speak with me he will send for me in the hostel.

  As a refugee here i don’t have any right or privilege to any thing be it money or whatever because it is against the law of this country I want to go back to my studies because i only attended my first year before the tragic incident that lead to my being in this situation now took place.

  Please listen to this,i have my late father’s statement of account and death certificate here with me which i will send to you latter, because when he was alive he deposited some amount of money in a leading bank in Europe which he used my name as the next of kin,the amount in question is $6.5M(Six Million Five Hundred Thousand Dollars).
  So i will like you to help me transfer this money to your account and from it you can send some money for me to get my traveling documents and air ticket to come over to meet with you.

  I kept this secret to people in the refugee here the only person that knows about it is the Reverend because he is like a father to me. So in the light of above i will like you to keep it to yourself and don’t tell it to anyone for i am afraid of loosing my life and the money if people gets to know about it.

  Remember i am giving you all this information due to the trust and honest i deposed on you I like honest and understanding people,truthful and a human of vision,truth and hard working. My favorite language is English but our language is french but i speak English very fluently.

  Meanwhile i will like you to call me to prove your honest and also to hear my voice and i also will hear yours. Have a nice day and read my message careful please treat this very urgent to safe my life if you are willing to help respond quickly so that i will give you all the details about the bank where the money was deposited
  Waiting to hear from you
  soonest.
  Yours.
  sonia

  ช่วยอธิบายทีครับภาษาอังกฤษผมไม่แข็งแรง ขอบคุณครับ

 24. สวัสดีค่ะ คุณพร

  ถ้าอยากแปลก็ไปที่ Translate ที่อยู่เมนูด้านขวาบนหน้านี้ แล้วเลือกภาษา Thai ค่ะ
  เป็นตัวแปลของ google ก็ง่ายๆแค่พออ่านเข้าใจได้บ้างนิดหน่อย ไม่ถึงกับแปลได้ดีมากนะคะ

  แต่จริงๆแล้วไม่จำเป็นต้องแปลก็ได้ค่ะ
  ลองใช้วิธีง่ายๆ คือหยิบบางส่วนในจดหมายไปค้นหาข้อมูลใน google ดูนะคะ
  เช่นกรณีนี้เราหยิบชื่อ Dr Wiliam Matine ที่เค้าอ้างอิงมาในจดหมายไปค้นมา ก็พบหน้านี้ค่ะ

  ———————————————–

  2008-05-02, 06:13:53
  anonymous from Hungary
  WARNING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  MY love,
  How are you today?.
  I believe that you are doing well over there in your
  country which i am hoping to meet you.

  I am more than happy to read your mail today which gave me joy and happiness to write to you back.
  My dear like i told you in my first mail,

  my name is ( dona matine) from lvory coast in west africa
  Presently i am residing in the refugee camp here in dakar senegal
  as a result of the civil war that happend in my country.
  I am 22 years old girl 5’8′ tall and attractive in colour.

  My father( Dr Wiliam Matine ) was the personal advicer to the
  former head of state( Late Dr Robert Guei ) before the rebels attack happened in
  our house one early morning and killed him alondside with my mother instantly.
  It is only me that is alife now and i managed to make my way to escape to a near
  by country Senegal where i am living now as a result of frustration.

  Please I will like to know more
  about you. Your likes and dislikes and what you are doing presently.
  I have alot to tell you more about myself and my present condition of living in my next mail.
  think about me i love you with all my heart God bless you.

  Attached here is my picture.i hope to see your pics in your next mail .Waiting for your reply soonest with love.
  from
  Dona

  ——————————————-

  ขอขอบคุณที่มาค่ะ
  http://www.delphifaq.com/faq/russian_marriage_scams/f1115.shtml?p=90

  คุณพร จะหยิบข้อความที่ได้รับมา ไปแชร์กับเค้าในหน้านั้นด้วยก็ได้นะคะ 🙂

 25. เคยได้รับเมลล์ให้เรารับมรดกเหมือนกัน เยอะด้วย..

  แต่ตอนนี้มันมาแนวใหม่แล้วค่ะ!!! พวกแก็งค์ ไนจีเรีย มันเริ่มหาวิธีสร้างความเชื่อถือใหม่โดยส่งเมลล์ให้รับเงินจากWESTERN UNION หลังจากนั้น 1นาที มันก็ส่งเมลล์ตามมาโดยใช้ชื่อ F.b.i United kingdom อ้างว่าได้ตรวจสอบเมลล์จากWestern Union ให้เราแล้วว่าเป็นบุคคลที่น่าเชื่อถือได้ ดูตัวอย่างเมลล์ F.b.i United kingdom เอาเองนะคะ

  F.b.i United kingdom federalbureau.investigationdept@yahoo.co.uk to me

  show details Jul 22

  FEDERAL BUREAU OF INVESTIGATION DEPARTMENT OF JUSTICE.

  WELCOME TO THE DEPARTMENT OF JUSTICE OF THE F.B.I

  ATTENTION : MESSAGE:

  Compliments from the department of investigation of the FBI, We are to inform you that, we have carried some vital investigation on one Mr. Samson Hillary of the western union and we found out that is a true legal worker of the western union customer care services, We can only rectify you that Mr. Samson Hillary is a true worker of the western union, We advise you to feel free when you having any transaction with him, and any other organization affiliated with him, We assure you that Mr. Samson Hillary is a legal worker feel free with him and always make sure you meet up with his requirement at the right time. Warm Regards from Mr. Ralph Boelter

  RegardsMr. Ralph BoelterSPECIAL AGENT IN CHARGE OF MINNEAPOLIS FBI OFFICE

  ระวังกันให้ดีนะคร้า…

 26. โดนเหมือนกันเพิ่งโดนไป 3วันที่แล้ว ทำอย่างไรถึงจะได้เงินคืน
  จะส่งข้อความมาให้ดูMy late Father Mr Bernard Dumbe was chairman managing director of
  ( DUMBE COACO COMPANY LTD ) in the capital of my Country Monrovia Liberia, before the Rebels attacked our house one early morning and killed my beloved Dad and Mum in cold blood.
  My situation over here is very difficult that i question my self a lot. Life as a Refugee is very difficult and critical that i want to leave as soon as possible, living as a refugee is just like one staying in the prison and i hope by Gods grace and with your help i will come out the situation soon..are you married or single what are your hobbies i will add my picture so you can make your choice if you will like me for friendship or marriage. l don’t have any relatives now whom l can go to, all my relatives ran away in the middle of the war the only person l have now is a Rev. Godwill Jonathan who is the reverend pastor of the ( Catholic Mission here in Dakar Senegal here in the City. He has been very nice to me since i came here but i am not living with him rather i am leaving in the women hostel.

  Please listen to this, I have my late father’s deposit certificate and death certificate here with me which i will send to you later, because when he was alive he deposited some amount of money, outside my country which he used my name as the next of kin, the amount in question is ( $5.7 Million US Dollars ) Five Million Three Hundred Thousand US Dollars.

  My desire is to invest these money in your country or anywhere save enough outside West Africa for security and political reasons. I want you to help me claim and retrieved these fund from the (BANK) Fund Holders and Transfer it into your account in your country for investment purposes on profitable ventures.

  If you can be of an assistance to me,i will offer you 20% of the total fund. while i have set aside 5% of the total fund for any expenses during and after the process. I await your soon response .

  After the transfer is done into your account, you can send some money for me to get my traveling documents and air ticket to come over to meet with you. I kept this secret to people in this hostel here.

  Remember i am giving you all this information due to the feeling in me, i just feel something strange in me at this moment. and it may sound funny why i trusted you, but this is truth, your e-mail is coming directly into my heart as if you are speaking in person to me.

  All i have said are word of sincere, i am confident in this. You can call me with this number ( +221-772351082 ) please this telephone number belongs to the reverend father that is in charge of this church here in the camp, please call me by 1pm till 5pm London GMT time that is our free time over here in the camp,if you call please tell the reverend that you want to speak with me so that he will send for me to come and answer your call. Darling please i will like you to send me those of your information’s to know well whom am dealing with, while i will be waiting for your call, such as:
  Names:……..
  Nationality:…..
  Age:………………..
  Address:……………
  Telephone:……………
  Occupation…………………

  I have got in touch with the bank and made them to know about my plans to withdraw this money, l also got

 27. โดนเหมือนกันเพิ่งโดนไป 3วันที่แล้ว ทำอย่างไcรถึงจะได้เงินคืน
  จะส่งข้อความมาให้พี่ๆดูจะได้ไม่ตกเป็นเหยือ
  ฉบับที่ 2 ต่อค่ะ
  Now my purpose of contacting you is that i chose you not that i know you or that you are my relative, but i made up my heart to chose because my spirit moved me to do so, i did not contact any other person for this, you are the only person i have contacted for it and i hope that it is how God almighty want it to be, please i want you to keep this matter very secret between me and you because it is too risky to expose this matter to people because it is a big amount of money and some people are so wicked in terms of Money, so please let us keep this very secret, it is a very risky thing for me to be sending the details of this fund to people, but i send it to you because my heart convinced me to do so, now i am not having any negative thought about you, so i have confidence in you that you will be my helper, and my own friend in life, this is how God made it to be.
  So i need your help, my plans of contacting you is that i need help from you and also to be my own friend in life, and i need a woman who is a very good heart mother and who have an idea of investing money so that it will be bringing profit, i can not manage the money by my self because i am a young girl and i don’t know about business and investment, i only want to go more further in my education carrier, but now i am in the refugee camp were i don’t have any freedom of moving out, as a refugee here it is difficult for me to move out from here to come to your country to have a look, i don’t have international passport here and secondly i must have resident permit of Senegal before i can move out of refugee here to plan any movement and it is very difficult thing to me here.

  Now i contacted you for a future progress because i knows that when i have you as my partner, you will invest the money in any progressive business you know in your country and it will bring good income, as a nurse you knows about hospitals, so we can invest on that, i do not plan to contact many people for this because it is not safe or to use you and dump you, i want to be in a very good friendship with you, because i knows that only a woman with good future can make use of this fund to make a progressive tomorrow, so that was why i contacted you and i need your sincerity, i will like to live any were you can rent for me, that will be good for me in your country OK.

  Now i am giving you the bank information’s with trust, and i knows that for God sake,you will not disappoint me, please i will need to see your good heart and actions in this matter, i would want this to be very fast because the bank gave me alert last week that they will confiscate the fund at any dormant from now to ending of January if necessary action is not take, because the fund has been dormant since after the death of my late father, and i don’t want any thing that will be a reason for the bank or the government of Senegal to eat my fathers wealth, so the manager is a good man there who gave me this idea to get the fund out by all means , that i should appoint some one outside of Senegal and made the person my trustee because i am not a Senegal citizen, so that the bank will transfer the fund on my behalf, so now i am working in the idea of the manager, so i need this matter to be solved from now to January 20 or 25, please i need urgent process.

  So please help me the suffering is too much here in the refugee camp because they brought a large of people from Ivory Coast here, so this camp is so compacted, people are too much now, we can not have a chance to sleep in the camp, and there are so many kind of sickness here.
  Please contact the bank now, and ask them on the possibilities of transferring the money into your account, here is my information’s:
  Name………… Paula Dumbe,
  My date of birth……7th September 1984 (27yrs),
  Nationality………………….. Liberian,
  My late father’s name ……….. Mr Bernard Dumbe.
  My late father deposited account is $US 5.7million Dollars), i am with the deposit certificate which the bank gave to my father when he deposited the money, the certificate is with me here,

  Dear , i have strong believe that you are my helper, i have faith and trust in you which i believe that it is the direction of Almighty God,
  i want you to stand as my trustee and transfer the money to your bank account i want to spend the rest of my life in your country over there because i have suffered a lot here in Senegal as a refugee, and i don’t want to establish here , meanwhile i want you to contact the Bank and demand for the transfer to your bank account,
  Please, do not open this matter to people over there, just hold it between you and me for security purpose because hence it is MONEY all eyes will like to be on it which may put our life in danger, i keep this secret here and no body knows about it , is only the reverend father that knows a little because he is as a father to all the refugees here but i did not tell him all , i hope you understand me?
  This is the contact information’s of the Bank,
  Bank contact:
  (CBAO) group Attijariwafa bank Senegal.
  E-mail, banquecbao@cbaogrop.com customer service serviceclient@cbaogrop.com or you contact the transfer department servicetransfert@cbaogrop.com The name of the transfer officer is Mr Papis Fallou.

  The account information’s is as follow
  Name of the depositor…………………………..Mr Bernard Dumbe.
  Accoount Number……………………………….. 58634755004.
  Next of kin…………………………….Ms Paula Dumbe.
  The amount is………………………………$US 5.7million Dollars.
  you will tell them that you are my trustee and you want to know the possibilities on how they will transfer the money into your bank account , then the funds will be for us ,

 28. บอกหนูว่าพ่อ-แม่ถูกฆ่าตายต้องหนีมาลี้ภัยต่างประเทศอยู่ที่ค่ายอพยพที่ประเทศเซเนกัล อยู่อย่างทรมาร เหมือนคุกลำบากแสนสาหัส น่าสงสารมาก และบอกว่าถ้าช่วยเหลือเขาออกไปได้เขาจะตอบแทนและคืนเงินที่ยืมไปให้หมดภายใน1 อาทิตย์ และเขาบอกว่ามีเงินที่พ่อฝากใว้ให้ที่นอกประเทศแต่ไม่สามาถเอาออกมาได้ต้องให้โดนเข้าบัญชีของหนูที่เมืองไทยแล้วค่อยส่งเงินบางส่วนให้เขา และเขาจะมาอยู่เมืองไทยทำธุรกิจที่นี่ จะไม่ยอมไปอยู่ประเทศตนเอง/ พี่ลองอ่านดูนะว่าขบวนการเขาเป็นอย่างไร
  หนูจะส่งประจานมันทุกฉบับ และจะจัดการมันให้ถึงสถานกงศุลเลย
  พวกแก็งนี้มันเริ่มมาระบาดอีกแล้วต้นปีนี้ มกราคม 2555นี้ล่าสุด

 29. ฉบับที่ 3
  COMPAGNIE BANCAIRE DE L’AFRIQUE OCCIDENTALE (CBAO) GROUPE ATTIJARIWAFA BANK.1, place de l’indépendance BP 129 Dakar – SénégalR.C. SN DKR 80 B 77 – NINEA 0015314 2 G 3 SWIFT : CBAOSNDA . ENGLISH VERSION:Date: 09/01/2012.To the attention of Sir/Madam , Suthatip Sanwong. Sir,Now reference to your request for the release of the fund of Mr Bernard Dumbe ,($US 5.7 Million) willed in the name of his daughter Ms Paula Dumbe as the next of kin , We have acknowledge your request regarding to the said inherited fund deposited in escrow account here in our bank .Be informed that your formal inquiry has been noted and forwarded to the transfer unit, you are required to provide proves , such as:(1). You Should provide an authority letter(Power of attorney) dully signed by a Senegalais based lawyer as your witness, mandating you to make this claims and transfer on behalf of Ms Paula Dumbe, This document should be issued from the Senegalais high court which a Senegalais lawyer must sign as a witness because of the refugee status of Ms Paula Dumbe in Senegal here. (2).You should provide a copy of the death certificate of Mr Bernard Dumbe to prove his death.(3). You should provide a copy of the deposit certificate which Mr Bernard Dumbe used to deposit the fund on our care. (4).You should present a copy of your international passport or your ID card.(5).You should provide your bank account details, your bank phone numbers and address for an easy and successful transaction. ( On receipts of the above documents/information’s, we shall verify them and as soon as we are satisfied, we shall process your claim and effect the transfer to any bank account which you provided to us, and we will transfer the fund as you need it to be transferred. We are working only 10 hours of the day, Monday to Friday from 8:30 am to 6:30 pm , Saturday from 8:30 am to 12:30 pm. For immediate responses : Contact our customer care service online: serviceclient@cbaogrop.com . Or our transfer department online : servicetransfert@cbaogrop.com.Mr Papis Fallou ( Transfer operator Department).

 30. ฉบับที่ 4 ต่อคะ ใครแปลเก่งช่วยแปลให้ด้วย หรือใช้ googleช่วยแปลก็ได้Hello my dearest and lovely Friend Suthatip.
  How are you doing today?, how about your bright and precious life which is so much important to me?, i really hope that you are well sounded in good health, if so may thanks be to God almighty.
  My dear friend , i so much appreciate you , i wake up this morning and saw your email, in fact i am so much happy, i thank you so much for your kind response, and i am happy that you have contacted the bank, please
  My lovely Suthatip, i saw try to let me know when the bank reply to you OK? i so much thank you and i apreciates you so much for your good heartt to help me, i promise you that me and you must be happy at the end of this matter, i thank you so much, you are my good frind and sister, i hope on you and i believe that every thing must be faster before 20 of this month all the matter will be solved, i thank you once again.

  I appreciate you.

  Yours good friend and sister Paula.

  — On Sun, 1/8/12, suthatip sanwong wrote:

  From: suthatip sanwong
  Subject: hello dear
  To: “paulababy10@yahoo.com”
  Date: Sunday, January 8, 2012, 7:08 PM

  hello dear

  NOW I have send email to your bank immediately. I send to servicetransfer@cbaogrop.com to mr. papis

  Now i waiting him reply mail to me.What are you going to tell me to be,What are you think ?

  suthathip

 31. Welcome to The Royal Bank of Scotland Plc United Kingdom

  BANKING AND FINANCE.
  HEAD OFFICE No. 36 ST ANDREWS SQUARE
  EDINBURGH EH2 2YB SCOTLAND.

  FREEPOST 😛 O BOX 1527

  E-mail: rbscustomercareunit@financier.com
  Date: 30/03/2012

  Tel: +44-7035934034

  For Your Kind Attention,

  Sir,
  I have been directed by the director of foreign Operation / Wire Transfer to write you in respect to the mail we received from you here today, Actually we have earlier been told about you by the young lady whose her younger brother Mustafa is (the next of kin) to their father’s account with account number (RBS-343I08701364)that she wishes you to be their trustee/representative for the claim of their father’s deposit with this bank . Their imprisoned father is one of our customers with sum substantial amount of money he deposit with us.
  Hence you have been really appointed as a trustee to represent the next of Kin. However before our bank will transact any business concerning the transfer of the fund to your bank, we will like you to send the followings immediately to our bank.

  1.A power of attorney permitting you to claim and transfer the funds to your bank account on her behalf.

  Note: a Senegalese resident lawyer must endorse sign and seal this Power of attorney since the money is originated from Africa.

  2.A copy of statement of account issued to her father by our bank.

  3.An Affidavit of support from Senegalese high court in Africa.

  Note:The above are compulsory, and are needed to protect our interest, yours and the next of kin after the transfer has been made.

  For the above documents and information is part of our security protocols to avoid fraudulent claims or an unwarranted taking advantage of his absence by some individuals or some other distance relations who might have had access to his privacy. On receipts of the above documents/information, we shall verify them and once we are satisfied, we shall process your claim and effect the transfer. Thank you.

  For more clarifications and or information you may need to know, Contact the head of the transfer/confidential matters department,

  Sir. Boris Derek(derekb@mail2derek.com )

  Yours Faithfully
  Mrs. Magret Charlton.
  Account Department.
  _____________________________________________________________________________________________

  Royal Bank Of Scotland PLC DISCLAIMER:

  This email and any files transmitted with it are confidential and intended solely for the use of the individual or entity to whom they are addressed. If you have received this email in error please notify the system manager. This message contains confidential information and is intended only for the individual named. If you are not the named addressee you should not disseminate, distribute or copy this e-mail.
  RBS Management

 32. โดนเหมือนกันค่ะ แต่นี่มาที เยอะมากๆเลย รวมๆแล้วที่มันส่งอีเมลมาหา ก็ประมาณเกือบ 20 เจ้าอ่ะ ไม่รู้ว่ามันแก๊งค์เดียวกันรึป่าว แต่บางแก๊งค์ก็ประเทศกรีซ และก็แถบแอฟฟิกา เยอะมาก แต่เราก็รู้ว่าโดนหลอกนะ ก็ยังโง่โอนเงินไปให้มันอีก ดีนะไม่เยอะเท่าไหร่ ที่โดนไปอ่ะ โอนไปให้ 2 แก๊งค์ แต่ดีที่เรารู้จักต่อรองราคามัน รวมๆแล้ว 2 แก๊งค์ เราสูญเงินไป ประมาณ 8,xxx กว่าบาทได้ มันให้โอนเงินผ่าน เวสต์เทิร์น ยูเนี่ยน ฉิบหาย…เสียค่าโอนต่างหากอีก แม่งเลวจิงๆเลย เราก็ว่างอ่ะนะ ไม่มีอะไรทำ ก็โอนเงินไปให้มันเล่นๆอย่างนั้นไปซะงั้น เอ้อ!! ถือว่าฟาดเคราะห์ไป เกือบหมื่น เงินเก็บกรูแทบหมด อุตส่าห์จะเก็บไปซื้อ samsung galexy s3 ซะหน่อย อดเลยกรู 55555 บทเรียนที่จะฝังใจ ถ้ามีมาคราวนี้อีกนะ กรูจะด่าแม่งเลย Fuck you. 5555
  เรามีรูปไอ้แก๊งค์พวกนี้ด้วยนะ ถ้าใครอยากได้หรืออยากดูหน้าพวกมัน ก็ส่งเมล์มาหาเรานะที่ tanfon005@hotmail.com แนะนำตัวให้เรารู้จักด้วย ชื่อเล่นกับอายุก็พอ จะได้เรียกพี่ เรียกน้องถูก แล้วได้เห็นหน้าพวกมันแน่จร้า…..^_^”

 33. ผมแจ้งสถานทูตไทยที่เซเนกัลแล้ว ตามนี่ครับ

  เรียน สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงดาการ์ ประเทสเซเนกัล

  เรื่อง แจ้งภัยสังคมที่เกิดจากประชาชนของเซเนกัล

  ซึ่งตอนนี้ได้ระบาดหนักในเมืองไทยจำนวนมาก ท่านช่วยกรุณาดูแล และประสานงานกับรัฐบาลประเทศเซเนกัลในการแก้ไขจัดการด้วย

  ผมได้ตรวสอบข้อมูลเบื้องต้นแล้ว มันคือการหลอกลวงข้ามชาติ ซึ่งมีมาหลายปีแล้ว ตั้งแต่ปี 2007 จนถึงปัจจุบัน

  ตัวอย่างที่ผมได้รับจากกลุ่มต้มตุ๋น
  1.My full life story‏
  From : Victorious Martinez (victoriousmt@yahoo.com)20/11/2555

  Hello my dear,
  I am more than happy in your reply to my mail this morning. Thank you for your mail, so how is your day. Mine is a little bit hot over here in Dakar Senegal. In this camp we are only allowed to go out only on Mondays and Fridays of the month. It’s just like one staying in the prison and I hope by Gods grace I will come out here soon.

  I do not have any brother, sister or relatives now whom I can go to all my relatives ran away in the middle of the war the only person I have now is (Rev. David Ambrose) who is the pastor of the (HOPE OF life CHURCH) here in the camp he has been very nice to me since I came here but I am not living with him rather I am leaving in the women’s hostel because the camp have two hostel’s one for men the other for women.

  The Pastors Tel number is (+221 777 440 387) if you call and tell him that you want to speak with me he will send for me in the hostel. As a refugee here I do not have any right or privilege to any thing be it money or whatever because it is against the law of this country. I want to go back to my studies because I only attended my first year before the tragic incident that lead to my being in this situation now.

  Please listen to this, I have my late father’s statement of account and death certificate here with me which I will send to you latter, because when he was alive he Deposited some amount of money in a leading bank in Europe which he used my name as the next of kin, the amount in question is! $ 8.6M (Eight Million Six Hundred Thousand Dollars). So I will like you to help me in the following ways:

  (1) To serve as a partner or guardian to me and then assist me transfer the money into your bank account.

  (2) To make arrangement for me to come over to your country to further my education and then settle there permanently.

  If you accept to stand as my guardian or partner, I need not discuss on any percentage with you as you have to see the whole money as yours and then assist me invest it.But if you still want a percentage, I am willing to offer you, 20% of the total money as compensation for your assistance.

  As soon as I receive your concrete assurance to assist me with my proposal and also your full contact address / phone number, I will give you the bank contact information and then you can contact them to confirm and to know the possibility of transferring the money to your account as my partner or guardian as I want to come over to stay with you permanently.

  I kept this secret to people in the camp here the only person that knows about it is the Reverend because he is like a father to me. So in the light of above i will like you to keep it to yourself and do not tell it to anyone for I am afraid of loosing my life and the money if people gets to know about it.

  Remember I am giving you all this information due to the trust I deposed on you and because my life is in danger here in the camp and i don’t want to die here.

  I like honest and understanding people, truthful and a man of vision, truth and hardworking. My favorite language is English but very fluently. Meanwhile I will like you to call me like I said I have allot to tell you. Have a nice day and think about me.

  Awaiting to hear from you soonest
  Victoria.
  2.Please try and write to the bank‏
  From : Victorious Martinez (victoriousmt@yahoo.com) 22/11/2555
  How are you today?.I believe that you are doing well.
  I am more than happy with your interest to help me transfer my 8.6 million American dollars deposited in an European bank by my late father of which i am the next of kin. Presently i am living in the refugee camp here in Dakar Senegal and we are only allowed to go out of the camp only on Monday and Fridays of the week. In short this place is more of a prison and my hope is for you to assist me transfer this money to your position so that i can come over to start a new life with you I send and receive e mails in the office of Rev David Ambrose .

  He is the pastor of the HOPE OF GLORY CHURCH in the refugee camp here in Dakar Senegal. He has been so kind to me since i became close to him during one of his visitation to the clinic in the camp when i was sick. I will like you to call me at his office with this number 00221 777 440 387 so that i can tell you more about myself. When you call tell him that you want to talk with me and he will send for me at the females hostel.

  you know why i trust you before i made this contact with i ask God to provide to a man that will lead me to the right channel, some one that will not betray me but can you believe since ever i meet you my mind tell me you have been giving to me by God, listen i will do every thing to make you happy However,i will like you to contact the European bank where the money was deposited by my late father for confirmation and possibilities of transferring to your account in your country. The contact information of the bank is as follows,

  THE ROYAL BANK OF SCOTLAND INTERNATIONAL
  Mr Fred Godwill Foreign Operation/Wire Transfer Dept . Tel No:+447024020522 or +447024021925 Fax +448447747220 Email: rbstransferinfo@e-mile.co.uk rconsultant@consultant.com ACCOUNT NO 026004093

  i will like you to contact this bank immediately on how to transfer the 8.6 million dollars deposited by my late father Dr Marine Edwin of which i am the next of kin. I have mapped out 15% of the total sum for your assistance and 5% for expenses .Moreover, i will need your assistance to manage the money on my behalf since i am too young to handle such money,ok
  God bless you,
  3.Letter of nomination to the Royal Bank‏
  From : Victorious Martinez (victoriousmt@yahoo.com)24/11/2555

  To : rbconsultan@gmail.com CC: aepanyo@hotmail.com
  Sir.Fred Godwill,
  It is my wish to inform you that I Victoria Martine has nominated

  Mr WATCHARA PANYO,
  Email: aepanyo@hotmail.com, to be my Trustee / Representative for him to represent me and stand on my behalf for the claim of my late fathers money which I am the next of kin . I hereby approve him to do all my obligations with the bank,

  From today Mr WATCHARA PANYO, is allow to do or perform anything that I am suppose to do with the bank henceforth .

  Sir Fred please do get in contact with him to let him know how the money will be transfer to us,

  please I want you to recognize him as soon as he contact you he will provide the account where the money will be transferred

  Thanks very much
  4.Please update me when you hear from the bank‏
  From : Victorious Martinez (victoriousmt@yahoo.com) 24/11/2555
  Good morning darling,
  Thank you for your mail this morning and i must tell you that am happy to hear from you today, dear i read your mail this morning and notice that you haven’t contact the bank for the transfer and i have done that by myself because my condition here is very bad, dear the first mail i sent to you this morning was a mail i use to introduce you to the bank as my partner/trustee as i sent it to the bank and also a copy of the message to you

  I really appreciate what you are doing to help me out from here and i promise that you will gain more than what you are expecting from me, please dear don’t forget to update me when you hear from the bank because i know that they must contact you as i have also forward your contact information to them ok,

  Please have a nice day and remember me in your prayers because i really want to move out from this camp ok, God bless you and i will be waiting to hear from you soon
  Yours Victoria
  5.ACKNOWLADGEMENT/PROCEDURE‏
  From: Royal Bank (rbconsultan@gmail.com) 24/11/2555
  SUBJECT: ACKNOWLADGEMENT/PROCEDURE
  For your attention,

  Sir,

  I am the Deputy chairman of Foreign Operation/Wire Transfer to write you inrespect to your mail which we have received. Actually, we have earlier been told a bout you by the young lady Miss Victoria Martine Edwin that she wishes you to be her trustee/representative for the claim of her late father's deposit with our bank.

  Late Dr. Martine Edwin is our late customer with ACCOUNT NO 026004093, IBANBIC:RBOSGB2L substantial amount (US$8,600,000.00) of deposit with us.

  Hence you have been really appointed as a trustee to represent the next of Kin.How ever before our bank will transact any business concerning the transfer of the fund with you,we will like you to send the followings:

  1.A power of attorney and affidavit of oath permitting you to claim and transfer the funds to your bank account on her behalf.This document must be endorsed by a Senegalese resident lawyer which she can help you to get one.

  2.The death certificate of late Dr. Martine Edwin (Her deceased father)confirming the death.

  3.A copy of statement of account issued to Dr. Martine Edwin by our bank.

  Note that the above are compulsory, and are needed to protect our interest,yours and the next of kin after the claims.

  These shall also ensure that a smooth quick and successful transfer of the fund is made.

  We promise to give our customers the best of our services.

  Should you have any question(s), please contact foreign transfer officer Mr. Fred Godwill

  on telephone: Tel No:+447024020522 or +447024021925 Fax +448447747220 Email rbstransferinfo@e-mile.co.uk rconsultant@consultant.com for more directives! / clarifications.
  6.Please contact this lawyer for the documents‏
  From : Victorious Martinez (victoriousmt@yahoo.com) 27/11/2555
  Dear,
  I am very happy to receive the response from the bank, i thank God for everything,I really appreciate your care and your concern and i know God will surely see us through.

  According to the bank request, we will need the services of a lawyer here who will represent us to the federal high court to get the affidavit of support and also who will draft the power of attorney in your name. The lawyer will help us to get the items which is the power of attorney and affidavit of support from the federal high court in your name.

  I have with me here the death certificate and statement of account of my late father which i will equally send to you or to the bank, Please keep this matter only for yourself as you can see that we are almost at the end of this matter ok and i want you to promise me that no body will know about this transfer, God will help us.

  Now there is no need for us to keep waiting since the bank are ready to make this transfer once the documents are ready, after i have meet the pastor this morning and told him what the bank said, so he gave me a contact of one of the reasonable lawyer here who will help us to get this documents, below here is the contact;

  Hon Barrister Felix M Duke
  law firm of Sprenz & Associates
  44, boul. de la République
  2nd Floor Dakar Senegal
  Tel.: ( 221) 766439993
  E-mail:(dukelaw@lawyer.com)

  Please i will like you to make contact with this law firm today and ask him to help us to get this needed document by the bank to effect this transfer, as you can see that everything concerning this transfer is complete, please help me out to see that this lawyer get this document within this week ok, my prayers are with you and i know that God will surely see us through. I will never forget you in my life, God bless you for me.
  Yours, Victoria.
  7.FINDING FROM THE HIGH COURT‏
  From: Felix Duke (dukelaw@lawyer.com)
  27/11/2555
  FOR YOUR KIND ATTENTION,

  SEQUEL TO YOUR EMAIL ON HOW TO PREPARE THOSE DOCUMENTS FOR YOU AND YOUR
  PARTNER THAT WILL ENABLE YOU TO STAND ON HER BEHALF TO TRANSFER HER MONEY FROM THE BANK TO YOUR ACCOUNT IN YOUR COUNTRY OR ELSEWHERE.

  FROM MY FINDINGS,MY LAW FIRM WAS MADE TO UNDERSTAND THAT THERE ARE TWO
  DOCUMENTS REQUIRED FROM YOU BY THE BANK BEFORE THE TRANSFER OF THE MONEY TO YOUR ACCOUNT.

  WHICH ARE; THE POWER OF ATTORNEY AND THE AFFIDAVIT OF OATH WHICH WILL ENABLE
  THE BANK TO DEAL WITH YOU ON BEHALF OF YOUR PARTNER.

  IN REGARDS OF THE ABOVE AND FROM MY FINDINGS IN THE HIGH COURT HERE,IT WILL
  COST THE SUM OF ($560 ) FOR THE AUTHENTICATION OF THE POWER OF ATTORNEY.

  ($280) FOR THE SWEARING OF THE AFFIDAVIT OF OATH AT THE FEDERAL HIGH COURT
  HERE BEFORE IT BECOMES VALID.

  ($120) F OR NOTARY STAMPING AT THE NOTARY OFFICE HERE..

  MY LEGAL PROCESSI NG FEE OF ($200).

  TOTAL NOW WILL BE ($1,160 ) ONLY TO GET EVERYTHING DONE.
  YOU ARE TO TRANSFER THE MONEY TODAY THROUGH WESTERN UNION MONEY TRANSFER WITH MY NAME AND ADDRESS.

  NAME FELIX M DUKE
  ADDRESS 44’BOUL.DE LA REPUBLIQUE
  COUNTRY SENEGAL DAKAR

  MAKE SURE YOU INFORM ME IMMEDIATELY YOU TRANSFER THE MONEY TODAY, SO THAT I
  CAN START THE PROCESSING OF THE DOCUMENTS WHICH WILL BE READY IN THE NEXT TWO WORKING DAYS.

  THANKS
  YOURS SINCERELY IN SERVICE,
  BARRISTER FELIX M DUKE :(ESQ)
  44’BOUL.DE LA REPUBLIQUE 2ND FLOOR DAKAR SENEGAL
  Tel: (00221) 766439993
  PP:DUKE CHAMBER & ASSOCIATE

  NB; PLEASE AS YOU ARE SENDING THE MONEY TO ME THEN SEND ALSO YOUR FULL NAMES, FULL ADDRESS AND YOUR TELEPHONE NUMBERS AS YOU WANT THEM TO APPEAR IN THOSE DOCUMENTS.

  (1) YOUR FULL NAME AND ADDRESS AS YOU WILL LIKE IT TO APPEAR IN THE DOCUMENT………………………………
  (2) YOUR TELE & FAX NUMBER………………..
  (3) OCUPATION:………………………….
  (4) PASSPORT NO:……
  8.Please help me my love‏
  From : Victorious Martinez (victoriousmt@yahoo.com) 27/11/2555
  Darling,
  Good afternoon to you my love and how are you doing over there?
  dear am very happy to receive your mail this afternoon thanks for contacting the lawyer for the documents and also thank you for sending me the reply from the lawyer, dear according to the lawyer mail you forwarded to me he request from us (US$ 1,160) to prepare the documents on our behalf,

  dear am so confused on what to do now because i don’t have any means to get the money and settle the lawyer as you know that am not working in this camp, even to eat here is a very big problem to us in this camp, please dear i need your help now, i want you to help me to settle the lawyer with the $1,160 so that he will get the needed documents to us ok, please i promise that immediately after the transfer you will first of all take back the money you spend on this transaction before the percentage ok,

  Please you are my only hope and i believe you can do it for me, help me to pay the lawyer, and please also send your information to the lawyer as he requested so that he will start to prepare the documents immediately, i have to stop my mail here and i hope to hear from you soon,
  Yours Victoria

 34. พึ่งโดนมาได้ 3-4 วันนี้เอง เฮ้อ….ต่อให้เค้าทำสำเร็จ
  เค้าก็ไม่ได้อะไรจากผมหรอก เสียความรู้สึก หนีเสือมาเจอจรเข้
  คนจริงๆไปไหนกันหมด…….โอ้ย

 35. Dearest one,
  Thanks for your mail, I will really like to have a good relationship with you and i was praying and fasting for my situation. i have a special reason why i decided to contact you.

  I decided to contact you because of the urgency of my situation here and I am constrained to contact you because of the maltreatment I’m received from this camp here where i am now. Meanwhile I wanted to escape to Europe but i lost my international passport and other valuable traveling documents. Luckily the rebels did not discover where I kept my father’s File which contains important documents. So I decided to run to the refugee camp where I am presently seeking asylum (protection from danger) under the United Nations High Commission for the Refugee here in Dakar- Republic of Senegal. I wish to contact you personally for a long term business relationship and investment assistance in your Country.

  I don’t have any relatives now whom i can go to as all my relatives ran away in the middle of the war. The only person i have now is Reverend father Humiu James. Pastor of ( Christ Mission Assemble ) here in the camp. He has been very nice to me since i came here but i am not living with him rather i live in the females hostel.

  The Reverend father’s phone number is (+221-77-102 4245 ) please i want you to call me by 1:30 PM GMT today, we have more to discuss, please when you call, tell him that you want to speak with me so that he will send for me in the hostel. Please at refugee here i don’t have any right or privilege to any thing be it money or whatever because it is against the law of this country. I want to go back to my studies because i only attended my first year before the tragic incident that lead to the death of my parents took place.

  My father of blessed memory deposited the sum of US$6,800,000.00 ( Six Million eight Hundred Thousand US Dollars only), in a bank with my name as the next of kin. However, I shall forward you with the necessary documents for confirmation upon your acceptance to assist me for the transfer and investment of the fund. I will also like to complete my academic studies in your Country which you will help me to recommend a nice medical Higher Institution. I was studying Health science before the killing of my parents by the Rebels and was a second year student in the University.

  It is my intention to compensate you with 30% of the total money for your services and the balance shall be my investment capital. This is the reason why I decided to contact you. Please all communications should be through this email address only for confidential purposes.

  As soon as I receive your positive response showing your interest, I will send you the contact of the bank immediately. In the light of the above, I shall appreciate an urgent message indicating your ability and willingness to handle this transaction sincerely.

  Am waiting your urgent and positive response. Please do keep this only to your self, please i beg you not to disclose it.

  Yours Juliet.
  +221-77-102 4245

  ผมเป็นคนลาว ผมก็โดนครับเพื่งโดนเมื่อวานนี้เอง 23-04-2556

 36. ผมเคยได้รับข้อความนี้เป็นครั้งที่2 ข้อความแรก เป็นข้อความสั้นๆ จาก facebookในข้อความนั้นได้แนะนำตัว เป็นชื่อ…… สถานะ…. อายุ และได้บอกว่าไม่ต้องตอบกลับทางนี้ ให้ตอบกลับผ่านอีเมลล์ที่ให้มาแทน

  ข้อความที่2 ที่ส่งมา

  Hello dearest one.
  How are you today?.
  I believe you are doing well, please don`t be surprise about this message.

  I am more than happy reading your reply today, My dear like i told you in my first mail,
  my name is ALDA MATINE from lvory coast in west Africa Presently i am residing in the refugee camp here in Dakar Senegal as a result of the civil war going on in my country.
  I am 23 years old girl 5’8″ tall.

  My father( DR WILLIAM MATINE ) was the personal adviser to the former head of state
  ( Late DR ROBERT GUEIYA ) before the rebels attacked our house one early morning and killed him alongside with my mother It is only me that is alive now and i managed to make my way to a near by country Senegal where i am living now.

  Please I will like to know more about you. Your likes and dislikes and what you are doing presently, when i read your mail today it gives me full joy and happiness, i hope i have gotten the honest person which i have been searching, thank you once again i will like to see you face to face soonest .my dear i will like to be part of your life .

  Mine here is a little bit hot over here in Dakar Senegal. In this refugee we are only allowed to go out only some times in a week, Its just like one staying in the prison and i hope with your help and by Gods grace i will come out here soon.

  i don’t have any relatives now whom i can go to all my relatives ran away in the middle of the war the only person i have now is Rev. David George who is the pastor of the (Christ for all Churches) here in the refugee he has been very nice to me

  since i came here but i am not living with him rather i am leaving in the Woman’s hostel because the refugee have two hostels one for men the other for women, The PASTOR Tel number is ( +221 77 7929 375 ) i will being waiting for your call as soon as you received this message if you call tell PASTOR DAVID GEORGE that you want to speak with me he will send for me in the hostel.

  As a refugee here i don’t have any right or privilege to any thing be it money or whatever because it is against the law of this country, I want to go back to my studies because i only attended my first year before the tragic incident that lead to my being in this situation now took place.

  Please listen to this, i have my late father’s statement of account and death certificate here with me which i will send to you latter, because when he was alive he deposited some amount of money in a leading bank in Europe which he used my name as the next of kin, the amount in question is $6.5M(Six Million Five Hundred Thousand Dollars).

  So i will like you to help me transfer this money to your account and from it you can send some money for me to get my traveling documents and air ticket to come over to meet with you.

  I kept this secret to people in the refugee here the only person that knows about it is the Reverend because he is like a father to me, So in the light of above i will like you to keep it to yourself and don’t tell it to anyone for i am afraid of loosing my life and the money if people gets to know about it.

  Remember i am giving you all this information due to the trust and honest i deposed on you, I like honest and understanding people, truthful and a human of vision, truth and hard working, My favorite language is English but our language is french but i speak English very fluently.

  Meanwhile i will like you to call me to prove your honest and also to hear my voice and i also will hear yours, Have a nice day and read my message careful, please treat this very urgent to safe my life, if you are willing to help respond quickly so that i will give you all the details about the bank where the money was deposited
  Waiting to hear from you soonest.
  Yours….Alda

  ผมรู้สึกสงสาร และเห็นใจจริงๆ หลังจากอ่านแต่ผมก็ได้ไปค้นหาชื่อในข้อความ แล้วเจอบล็อกนี้เข้า ก็รู้ว่าเป็นอีเมลล์หลอกลวง ระวังกันนะครับ ขอบคุณนะครับ สำหรับความรู้ในบล็อกนี้

 37. Hello,
  thanks for your mail,
  How is your day? I guess nice.
  Mine is a little bit hot over here in Dakar Senegal.
  My name is Mercy Conde I’m 25 years, from Ivory Coast in West Africa.
  I am 5′ 7″ tall, Fair in complexion,
  Single (never married before) I am presently residing
  in the refugee camp here in Dakar Senegal as a
  result of the civil war that was fought in my country.
  My late father Dr.Konan Conde was the managing
  director of Konan’s ventures (Ltd) and he was
  the personal adviser to the former head of state
  before the rebels attacked our house one early morning
  and killed my mother and my father in cold blood.
  It was only me that is alive now and I managed to make
  my way to a nearby country Senegal where i am living
  now in a refugee camp,and this computer which am using
  writing to you belonging
  to a Reverend that has a church here in the camp.
  My hobbies are reading, cooking, cinema, movies,
  dancing and fond of little kids.
  I would like to know more about you. your likes and
  dislikes, hobbies and what you are doing presently.
  I will tell you more about myself in my next mail.
  Attached here is my photo hope you will like it,
  Have a lovely day.
  Hoping to hear from you soonest,

  Yours Mercy.
  สวัสดี
  ขอบคุณสำหรับจดหมายของคุณ
  วิธีนี้เป็นวันของคุณหรือไม่ ผมคิดว่ามีความสุข
  ฉันเป็นนิด ๆ หน่อย ๆ ร้อนมากกว่าที่นี่ในดาการ์ประเทศเซเนกัล
  ชื่อของฉันคือ Conde เมตตาฉัน 25 ปีจากไอวอรี่โคสในแอฟริกาตะวันตก
  ผม 5 ‘7 “สูงยุติธรรมในผิว
  โสด (ไม่เคยแต่งงานมาก่อน) ฉันกำลังพำนักอยู่ในปัจจุบัน
  ในค่ายผู้ลี้ภัยที่นี่ในดาการ์ประเทศเซเนกัลเป็น
  ผลของสงครามกลางเมืองที่กำลังต่อสู้อยู่ในประเทศของฉัน
  พระบิดาผู้ล่วงลับของฉัน Dr.Konan Conde คือการจัดการ
  ผู้อำนวยการกิจการของ Konan (Ltd) และเขาก็
  ที่ปรึกษาส่วนบุคคลไปยังอดีตหัวหน้าของรัฐ
  ก่อนที่จะก่อการกบฏโจมตีบ้านของเราในเช้าวันหนึ่งในช่วงต้น
  และฆ่าพ่อและแม่ของฉันอย่างเลือดเย็น
  มันเป็นเพียงฉันที่ยังมีชีวิตอยู่ในขณะนี้และฉันจัดการเพื่อให้
  วิธีการของฉันไปยังประเทศใกล้เคียงเซเนกัลที่ฉันอาศัยอยู่
  ขณะนี้อยู่ในค่ายผู้ลี้ภัยและคอมพิวเตอร์ซึ่งกำลังใช้
  เขียนถึงคุณเป็น
  เพื่อนายที่มีคริสตจักรที่นี่ในค่าย
  งานอดิเรกของฉันกำลังอ่าน, การทำอาหาร, โรงหนัง, ภาพยนตร์,
  การเต้นรำและรักของเด็กน้อย
  ผมอยากจะทราบข้อมูลเพิ่มเติมเกี่ยวกับคุณ ชอบของคุณและ
  ไม่ชอบงานอดิเรกและสิ่งที่คุณกำลังทำอยู่ในปัจจุบัน
  ฉันจะบอกคุณเกี่ยวกับตัวเองในจดหมายต่อไปของฉัน
  แนบที่นี่คือภาพถ่ายของฉันหวังว่าคุณจะชอบมัน
  มีวันที่น่ารัก
  หวังว่าจะได้ยินจากคุณเร็วที่สุด

  ขอแสดงความเมตตา
  Hello,
  thanks for your mail,
  How is your day? I guess nice.
  Mine is a little bit hot over here in Dakar Senegal.
  My name is Mercy Conde I’m 25 years, from Ivory Coast in West Africa.
  I am 5’ 7” tall, Fair in complexion,
  Single (never married before) I am presently residing
  in the refugee camp here in Dakar Senegal as a
  result of the civil war that was fought in my country.
  My late father Dr.Konan Conde was the managing
  director of Konan’s ventures (Ltd) and he was
  the personal adviser to the former head of state
  before the rebels attacked our house one early morning
  and killed my mother and my father in cold blood.
  It was only me that is alive now and I managed to make
  my way to a nearby country Senegal where i am living
  now in a refugee camp,and this computer which am using
  writing to you belonging
  to a Reverend that has a church here in the camp.
  My hobbies are reading, cooking, cinema, movies,
  dancing and fond of little kids.
  I would like to know more about you. your likes and
  dislikes, hobbies and what you are doing presently.
  I will tell you more about myself in my next mail.
  Attached here is my photo hope you will like it,
  Have a lovely day.
  Hoping to hear from you soonest,

  Yours Mercy.
  สวัสดี
  ขอบคุณสำหรับจดหมายของคุณ
  วิธีนี้เป็นวันของคุณหรือไม่ ผมคิดว่ามีความสุข
  ฉันเป็นนิด ๆ หน่อย ๆ ร้อนมากกว่าที่นี่ในดาการ์ประเทศเซเนกัล
  ชื่อของฉันคือ Conde เมตตาฉัน 25 ปีจากไอวอรี่โคสในแอฟริกาตะวันตก
  ผม 5 ‘7 “สูงยุติธรรมในผิว
  โสด (ไม่เคยแต่งงานมาก่อน) ฉันกำลังพำนักอยู่ในปัจจุบัน
  ในค่ายผู้ลี้ภัยที่นี่ในดาการ์ประเทศเซเนกัลเป็น
  ผลของสงครามกลางเมืองที่กำลังต่อสู้อยู่ในประเทศของฉัน
  พระบิดาผู้ล่วงลับของฉัน Dr.Konan Conde คือการจัดการ
  ผู้อำนวยการกิจการของ Konan (Ltd) และเขาก็
  ที่ปรึกษาส่วนบุคคลไปยังอดีตหัวหน้าของรัฐ
  ก่อนที่จะก่อการกบฏโจมตีบ้านของเราในเช้าวันหนึ่งในช่วงต้น
  และฆ่าพ่อและแม่ของฉันอย่างเลือดเย็น
  มันเป็นเพียงฉันที่ยังมีชีวิตอยู่ในขณะนี้และฉันจัดการเพื่อให้
  วิธีการของฉันไปยังประเทศใกล้เคียงเซเนกัลที่ฉันอาศัยอยู่
  ขณะนี้อยู่ในค่ายผู้ลี้ภัยและคอมพิวเตอร์ซึ่งกำลังใช้
  เขียนถึงคุณเป็น
  เพื่อนายที่มีคริสตจักรที่นี่ในค่าย
  งานอดิเรกของฉันกำลังอ่าน, การทำอาหาร, โรงหนัง, ภาพยนตร์,
  การเต้นรำและรักของเด็กน้อย
  ผมอยากจะทราบข้อมูลเพิ่มเติมเกี่ยวกับคุณ ชอบของคุณและ
  ไม่ชอบงานอดิเรกและสิ่งที่คุณกำลังทำอยู่ในปัจจุบัน
  ฉันจะบอกคุณเกี่ยวกับตัวเองในจดหมายต่อไปของฉัน
  แนบที่นี่คือภาพถ่ายของฉันหวังว่าคุณจะชอบมัน
  มีวันที่น่ารัก
  หวังว่าจะได้ยินจากคุณเร็วที่สุด

  ขอแสดงความเมตตา
  Hello,
  thanks for your mail,
  How is your day? I guess nice.
  Mine is a little bit hot over here in Dakar Senegal.
  My name is Mercy Conde I’m 25 years, from Ivory Coast in West Africa.
  I am 5’ 7” tall, Fair in complexion,
  Single (never married before) I am presently residing
  in the refugee camp here in Dakar Senegal as a
  result of the civil war that was fought in my country.
  My late father Dr.Konan Conde was the managing
  director of Konan’s ventures (Ltd) and he was
  the personal adviser to the former head of state
  before the rebels attacked our house one early morning
  and killed my mother and my father in cold blood.
  It was only me that is alive now and I managed to make
  my way to a nearby country Senegal where i am living
  now in a refugee camp,and this computer which am using
  writing to you belonging
  to a Reverend that has a church here in the camp.
  My hobbies are reading, cooking, cinema, movies,
  dancing and fond of little kids.
  I would like to know more about you. your likes and
  dislikes, hobbies and what you are doing presently.
  I will tell you more about myself in my next mail.
  Attached here is my photo hope you will like it,
  Have a lovely day.
  Hoping to hear from you soonest,

  Yours Mercy.
  สวัสดี
  ขอบคุณสำหรับจดหมายของคุณ
  วิธีนี้เป็นวันของคุณหรือไม่ ผมคิดว่ามีความสุข
  ฉันเป็นนิด ๆ หน่อย ๆ ร้อนมากกว่าที่นี่ในดาการ์ประเทศเซเนกัล
  ชื่อของฉันคือ Conde เมตตาฉัน 25 ปีจากไอวอรี่โคสในแอฟริกาตะวันตก
  ผม 5 ‘7 “สูงยุติธรรมในผิว
  โสด (ไม่เคยแต่งงานมาก่อน) ฉันกำลังพำนักอยู่ในปัจจุบัน
  ในค่ายผู้ลี้ภัยที่นี่ในดาการ์ประเทศเซเนกัลเป็น
  ผลของสงครามกลางเมืองที่กำลังต่อสู้อยู่ในประเทศของฉัน
  พระบิดาผู้ล่วงลับของฉัน Dr.Konan Conde คือการจัดการ
  ผู้อำนวยการกิจการของ Konan (Ltd) และเขาก็
  ที่ปรึกษาส่วนบุคคลไปยังอดีตหัวหน้าของรัฐ
  ก่อนที่จะก่อการกบฏโจมตีบ้านของเราในเช้าวันหนึ่งในช่วงต้น
  และฆ่าพ่อและแม่ของฉันอย่างเลือดเย็น
  มันเป็นเพียงฉันที่ยังมีชีวิตอยู่ในขณะนี้และฉันจัดการเพื่อให้
  วิธีการของฉันไปยังประเทศใกล้เคียงเซเนกัลที่ฉันอาศัยอยู่
  ขณะนี้อยู่ในค่ายผู้ลี้ภัยและคอมพิวเตอร์ซึ่งกำลังใช้
  เขียนถึงคุณเป็น
  เพื่อนายที่มีคริสตจักรที่นี่ในค่าย
  งานอดิเรกของฉันกำลังอ่าน, การทำอาหาร, โรงหนัง, ภาพยนตร์,
  การเต้นรำและรักของเด็กน้อย
  ผมอยากจะทราบข้อมูลเพิ่มเติมเกี่ยวกับคุณ ชอบของคุณและ
  ไม่ชอบงานอดิเรกและสิ่งที่คุณกำลังทำอยู่ในปัจจุบัน
  ฉันจะบอกคุณเกี่ยวกับตัวเองในจดหมายต่อไปของฉัน
  แนบที่นี่คือภาพถ่ายของฉันหวังว่าคุณจะชอบมัน
  มีวันที่น่ารัก
  หวังว่าจะได้ยินจากคุณเร็วที่สุด

  ขอแสดงความเมตตา

 38. With love and trust!‏‏‏‏‏‏‏‏

  With love and trust!‏‏‏‏‏‏‏
  การดําเนินการ
  mercy mercy 21/1/2558 ให้ข้อความนี้อยู่ที่ด้านบนของกล่องขาเข้า
  ถึง: อนุรักษ์ ศรีรังกูร
  mercylife22@hotmail.com
  Greetings dear,
  Thanks for your mail and how are you today? I hope fine.
  Mine is a little bit hot over here in Dakar Senegal.
  As i told you in my last mail that I’m living in the refugee camp at the moment, in this camp we are not allowed to go out unless otherwise.
  It’s just like one staying in the prison and i hope by Gods grace i will come out here soon.
  I don’t have any relatives now whom I can go to all my relatives ran away in the middle of the war the only person I have now is Rev.Simon Jude who is the pastor of the
  (Christ for all Churches) here in the camp and he is the owner of this computer where I send and receive mails from you, he has been very nice to me since I came here but I am not living with him rather I am living in the females hostel because the camp have two hostels one for men the other for women.
  The Pastors Telephone number is (00221-764657936) i will like you to call me with this number if you call tell him that you want to speak with me he will send for me ,
  As a refugee here i don’t have any right or privilege to any thing be it money or whatever because it is against the law of this country.
  I want to go back to my studies because I only attended my first year before the tragic incident that lead to my being in this situation now took place.
  Please listen to this,I have my late father’s statement of account and death certificate here with me which i will send to you latter,because when he was alive he deposited some amount of money in a leading bank in Europe which he used my name as the next of kin,the amount in question is $2.7m
  (Two Million, Seven Hundred Thousand Dollars).
  So I will like you to help me transfer this money to your account and from it you can send some money for me to get my traveling documents and air ticket to come over to meet with you.
  I kept this secret to people in the camp here the only person that knows about it is the Reverend because he is like a father to me.
  So in the light of above I will like you to keep it to yourself and don’t tell it to anyone for I am afraid of loosing my life and the money if people gets to know about it.
  Remember i am giving you all this information now due to the trust I deposed in you. Your thoughts is a good example of whom you are. I like honest and understanding people,truthful and a man of vision,truth, hardworking and God fearing. my favorite language is English meanwhile i will like you to call me, i have a lot to tell you,
  Yours friend,
  Mercy.

  สวัสดีที่รัก
  ขอบคุณสำหรับจดหมายของคุณและวิธีที่คุณวันนี้? ฉันหวังดี
  ฉันเป็นนิด ๆ หน่อย ๆ ร้อนมากกว่าที่นี่ในดาการ์ประเทศเซเนกัล
  ในฐานะที่ฉันบอกคุณในจดหมายสุดท้ายของฉันที่ฉันอาศัยอยู่ในค่ายผู้ลี้ภัยในขณะนี้อยู่ในค่ายนี้เราไม่ได้รับอนุญาตให้ออกไปเว้นแต่
  มันเป็นเช่นเดียวกับที่อยู่ในคุกและฉันหวังว่าโดยพระคุณพระเจ้าฉันจะออกมานี่เร็ว ๆ นี้
  ฉันไม่ได้มีญาติใด ๆ ในขณะนี้ผู้ที่ฉันสามารถไปที่ญาติของฉันวิ่งหนีไปในช่วงกลางของสงครามเพียงคนเดียวที่ฉันมีตอนนี้คือ Rev.Simon จูดที่เป็นบาทหลวงของ
  (โบสถ์คริสต์ทั้งหมด) ที่นี่ในค่ายและเขาเป็นเจ้าของเครื่องคอมพิวเตอร์ที่ฉันส่งและรับอีเมลจากคุณนี้เขาได้รับอย่างดีกับผมตั้งแต่ผมมาที่นี่ แต่ผมไม่ได้ใช้ชีวิตอยู่กับเขาค่อนข้างฉันอาศัยอยู่ใน โฮสเทลหญิงเพราะค่ายมีสองหอพักหนึ่งสำหรับคนอื่น ๆ สำหรับผู้หญิง
  หมายเลขโทรศัพท์ของบาทหลวงเป็น (00,221-764657936) ฉันจะต้องการให้คุณสามารถโทรหาฉันที่มีจำนวนนี้ถ้าคุณโทรบอกเขาว่าคุณต้องการที่จะพูดคุยกับผมว่าเขาจะส่งสำหรับฉัน
  ในฐานะที่เป็นผู้ลี้ภัยที่นี่ฉันไม่ได้มีสิทธิใด ๆ หรือสิทธิ์ที่จะทำสิ่งใด ๆ ไม่ว่าจะเป็นเงินหรืออะไรก็ตามเพราะมันผิดกฎหมายของประเทศนี้
  ฉันต้องการที่จะกลับไปศึกษาของฉันเพราะฉันมีเพียงแค่เข้าร่วมในปีแรกของฉันก่อนที่เหตุการณ์โศกนาฏกรรมที่นำไปสู่ความเป็นอยู่ของฉันในสถานการณ์เช่นนี้เกิดขึ้นในขณะนี้
  กรุณาฟังนี้ผมมีคำสั่งบิดาผู้ล่วงลับของฉันบัญชีและหนังสือรับรองการตายที่นี่กับฉันที่ฉันจะส่งให้คุณหลังเพราะเมื่อตอนที่เขายังมีชีวิตอยู่เขาฝากเงินบางส่วนในธนาคารชั้นนำในยุโรปซึ่งเขาใช้ชื่อของฉันเป็นไปของญาติ, จำนวนเงินในคำถามคือ $ 2.7m
  (สองล้านเจ็ดแสนดอลลาร์)
  ดังนั้นผมจะต้องการให้คุณช่วยโอนเงินในบัญชีของคุณและจากนั้นคุณสามารถส่งเงินสำหรับผมที่จะได้รับเอกสารการเดินทางของฉันและตั๋วเครื่องบินที่จะมาพบกับคุณ
  ฉันเก็บความลับนี้ให้กับคนที่อยู่ในค่ายที่นี่คนเดียวที่รู้เกี่ยวกับมันเป็นสาธุคุณเพราะเขาเป็นเหมือนพ่อกับผม
  ดังนั้นในแง่ของด้านบนที่ผมจะต้องการให้คุณเก็บมันไว้กับตัวเองและไม่ได้บอกให้ทุกคนสำหรับผมกลัวการสูญเสียชีวิตและเงินของฉันถ้าคนได้รับรู้เกี่ยวกับมัน
  จำได้ว่าผมกำลังให้คุณมีข้อมูลทั้งหมดในตอนนี้เนื่องจากความไว้วางใจผมปลดในตัวคุณ ความคิดของคุณเป็นตัวอย่างที่ดีของคนที่คุณมี ผมชอบคนที่ซื่อสัตย์และความเข้าใจจริงและคนที่มีวิสัยทัศน์ความจริงขยันและพระเจ้ากลัว ภาษาที่ชื่นชอบเป็นภาษาอังกฤษในขณะที่ฉันจะต้องการให้คุณสามารถโทรหาฉันฉันมีจำนวนมากที่จะบอกคุณ,
  เพื่อนแสดงความนับถือ
  ความเมตตา

 39. From: John Hendric
  For The Attention of Miss Pimpimol ,
  Dear Miss,
  Re: DIN CODE: 2016-78H459-RDAN876
  Further to your last correspondence, this is to inform you that we have just completed our internal security verification and validation on your claim request and your right to claim the above referenced deposit as the validly authenticated new owner/beneficiary is hereby affirmed. As a result of this, we are pleased to confirm possession of the above referenced deposit which is presently secured in our security vault for your claim and delivery.
  The deposit in favour of Jose August German is now available for delivery in favor of Miss Pimpimol Julsavek to your given address in Thailand. Please be advised that the terms and conditions laid down does not extend to a third party being granted access to the deposit. The security system enabling the release of the deposit will now only be disengaged in the presence of Miss Pimpimol Julsavek as designated. The security considerations on such deposits are clearly stipulated and our actions are restricted on this note.
  For security evaluation, please send me the following:

  1) Letter of authority written by you the beneficiary dully sign authorizing Priingle Depository to deliver the deposit box DIN CODE:2016-78H459-RDAN876 to your address in Bangkok,Thailand.
  2) Administration and Handling charges of £24,392(Twenty four thousand, three hundred and ninety- two pounds). This amount is required as cleared funds prior to release of the deposit and we accept only one means of payment-it means the amount is payable by bank wire transfer into our nominated account. It is when we confirm the payment, we obtained the relevant deposit clearance documents and approval on above deposit number.
  3) *This is very important. Your deposit is security sealed and it has two sets of lock codes. Please ensure you keep these codes with you on delivery day because you will open the deposit yourself. Do not forget. Without these codes, access to your deposit is impossible and our journey would be a waste. We do not have the codes. Kindly request the codes from the original depositor who made the deposit on your behalf. They normally have the codes. Our job is simply to receive deposits for the benefits of the owners and or intended beneficiaries and assist them if they require our assistance*
  If you wish to make payment by way of wire transfer, do let me know immediately so that I can provide you with one of our numerous accounts coordinate. WE DO NOT KEEP ACCOUNTS IN OUR NAME IN UNITED KINGDOM TO AVOID TAX AND SCRUTINY OF OUR PRIVATE DEPOSITORY SERVICES BY THE AUTHORITIES. This is in line with the requirements of our clientèle.
  Based on your requirements and in line with our procedure, an appointment has been reserved for me to arrive Thailand on Friday 12 October, 2018. However, should you require a later or earlier delivery date, do let us know as soon as possible so that we can allocate one to you as appointments are usually difficult to schedule at short notice.
  FOR BANKING AFTER DELIVERY:
  We can and will also assist you with banking (if you require such services and at your request) through one of our banking agents with Bangkok Bank or Kasikorn Bank in Thailand as regards opening of a business current account from where you can place your deposit and administer it by conducting regular banking transactions like cash withdrawals, wire transfers, cheques etc. We have contacts with the top echelon of the bank and we assist clients with their banking needs from time to time at their requests. All these will be discussed when we meet. But your deposit must first be release from our Security Vault for delivery and that involves the payment of the charge due.

  The reason for the above is that Priingle Depository operates 2 arms. We have the Security Department (they handle our vaults) and the Finance and Admin Department. Since most of the assets we handle for our clients are liquid in nature, these 2 arms have been separated and they operate independent of one another as part of our own internal control security mechanism and to eliminate incidents of fraud.

  Therefore it is our laid down policy that all outstanding dues and charges must first be settled with the Finance and Admin Dept, upon which they will proceed to issue what we call a Release Note. It is only upon sighting the Release Note that the Security Department will release the Deposit from our Security Vault for delivery. And since the Release Note is not issued unless all charges due have been paid, we are constrained to request payment of such charges by confirmed wire transfer prior to delivery. This policy is not negotiable and it is never amended to suit any client.

  ABOUT US:
  We serve a diverse and unique clientèle. All our businesses are by recommendation. We do not solicit for business hence we do not advertise our services. It is for this reason we do not disclose our location or operate a website as our Administrative Building and Security Vaults are in the same premises. Those who use us are people and or countries who want their assets kept secured with maximum discretion away from the prying eyes of the public and or the authorities. They expect us to deliver as instructed without asking questions. As a result, we do not get involved with the businesses of the owner/beneficiary and we simply deliver once we are satisfied with our verification and maximum discretion is maintained.
  In our over 15 years of operation(and I speak as the founder of the organization), there have been instances where a few clients especially new ones with whom we have never had previous dealings have expressed reservations about paying our handling charges especially when they take into consideration the esoteric nature of our operations as stated above. To these clients, we usually let them know that we are simply an unusual Depository agency and if they trust the original depositor, they will have no trouble trusting us to deliver. Like I said earlier, we have been in business for over 15 years and we are yet to record any dissatisfied customer as you will soon discover.

  You may contact the undersigned for any clarification. We are a very busy organization especially at this time of the year and this means we are mostly in the field as we attend to a minimum of 5 clients everyday from all over the world. Therefore, if for some reasons you call the office number + 442086710430 and there is no response, leave a message and send a mail and we will respond to you as soon as possible. Alternatively, you may call me at my security mobile number +447417404461. You will be able to reach me at this number at any time.

  Thank you for your cooperation.

  Sincerely,

  John Hendric
  ทางนี้ก็โดนคะ วางแผนมานะว่า มีเงินฝากไว้ในเซฟบริษัท Priingle Depository อ้างมาว่าบริษัทดังกล่าวอยู่ลอนดอน อังกฤษ 555 โอยในเซฟมีธนบัตรประเภท 100 USD จำนวน 28,000,000 USD กฏติกาของบริษัทคือผู้ได้รับมอบอำนาจจะต้องโอนเงินไปเคลมจำนวน £24,392 เป็นเงินไทยก็ประมาณล้านกว่าๆ โอยเข้าใจล่อน้อว่าจ่ายล้านกว่าคุณจะได้ 500กว่าล้าน 555 ไม่รู้จะหัวเราะเป็นภาษาดาวดวงไหนดี นี่พวกนี้ติดว่าคนThai เขลา และโลภขนาดที่จะโดนเข้าใส่เลยหรือ
  กลุ่มนี้จะเลือกติดต่อบุคคลที่โพสโฆษณาขายสินค้าที่มีมูลค่าสูงหน่อยนะคะ เช่นบ้าน ที่ดิน รถยนต์ ….
  พอเราจิกถามว่าเป็นไปไม่ได้ที่ทางนั้นจะหิ้วเงินสดมาไทยมากขนาดนั้นได้ ต้องผ่านศุลกากร ฯลฯ จะออกจากต้นทางสายการบินไหนๆก้ไม่ยอมหรอกแบบว่าขอล่อ ต้นทางกลับบ้างให้ปูดออกมาให้หมด น่ะจ้า เมล์ต้นเรื่องเลยตอบมาแบบนี้คะ ในวันที่ จ. 8 ต.ค. 2018 เวลา 22:10 German Jose เขียนว่า:
  Dear Amy,

  I am glad you have discussed with your dear friend Matt and i will be happy to clear all Matt have said based his own personal view.

  I want you to note the following point with your friend Matt.

  1.Priingle Depository is a private/personally owned depository company operating under personal recommendation.

  2.The charges as assumed by Matt maybe huge amount and maybe not be huge amount depending on individual finances.

  3.John Hendric have a strong link with United Nations Cargo Shipping Company and airlines which he will use in delivering the deposit to Thailand without any single issue.

  4.With the use of Diplomatic Clearance Number (DCN) issued to John Hendric,there will be no issues with UK and Thailand customs.

  5.You have read the email from Priingle and they have their lay down procedures. Matt and you should follow my instruction and claim this funds without any issue arising.

  6.I have the 2 unlock codes of the deposit,and i will send it you once everything has being concluded well.

  7.One thing I know is that Priingle does not take a cent from a customer deposit,and they don’t accept payment after claim or delivery.

  8.Amy I will suggest you contact John Hendric neither by email or phone to discuss with him as regard all the points Matt has mentioned.

  Let Matt send email me and ask me questions he dem important as regard the deposit and claim charges, i will be glad to give me concrete answers before he move forward with John hendric…Okay

  Thanks

  Jose
  ข้อมูลนี้เพื่อเป็นวิทยาทาน คะ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *